• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Renswoude is van de nul af

RENSWOUDE Renswoude is van de hatelijke nul af. Het nog steeds puntloze VVOP werd met 2-0 verslagen. Dat de zege in een bar slechte wedstrijd tot stand kwam, beaamde Jeffrey van Deuveren volmondig. ,,Maar dat maakt mij geen zak uit."

 

Als winnaar had de middenvelder van Renswoude het gelijk aan zijde. ,,We zitten in een moeilijke periode. We hadden nog geen punten en last van blessures en de schorsing van Arjan Verheij. Het ging ons vandaag maar om één ding en dat was winnen." Daar moest Van Deuveren ook zijn bijdrage aan leveren, tot zijn eigen verbazing vanaf de aftrap. ,,Ik was er ook vanuit gegaan dat ik als wissel zou starten. Mijn schouder (in de bekerwedstrijd tegen SDVB ging zijn schouder uit de kom) is nog niet helemaal oké. Ik heb nog wel wat last."

Die keuze van Dick Eijlander pakte echter goed uit. Binnen tien minuten stond de openingstreffer op het bord. De corner van Nico van den Bosch werd door Van Deuveren met de voet verlengd, waarna de bal door een paar benen tegen het net plofte. Het was niet de enige meevaller van de middag. Vijf minuten voor rust kon Wilbert van de Fliert de 2-0 binnentikken, na een fout van doelman Pieter Verwaal.

 

TROOSTELOOS Het cadeautje was typerend voor het niveau van de troosteloze wedstrijd. Fatsoenlijke aanvallen moesten met een bouwlamp gezocht worden. VVOP kreeg in negentig minuten voetbal slechts een paar kansen. In het eerste bedrijf had Tim van de Vis een prima actie in huis. Hij bood Thomas Broedelet een goede kans, maar zijn schot werd net gekeerd door Jacco van Ginkel. Een kwartier voor tijd, nadat Henk van Zoeren drie keer wisselde, had Aart van Veldhuizen de beste kans van de tweede helft. Hij gleed de voorzet van Jeffrey Davelaar echter net naast.

Daarmee bleef de wedstrijd op slot. ,,VVOP kreeg de bal. Wij wilden tegenhouden en counteren", legt Van Deuveren de eenvoudige strategie na de pauze uit. Ruimte om naar een grotere uitslag te spelen kregen de Kraaien wel volop, maar veel fraais kwam er niet uit voort. Van Deuveren, die tien minuten voor tijd gewisseld werd, zag dat ook. ,,Maar met 2-0 zijn we ook tevreden. We zijn eindelijk van de nul af."