• Brenda Dekker

Renswoude stelt teleur met gelijkspel

RENSWOUDE Een strafschop en 70 minuten tegen tien Nieuwlanders bleken voor Renswoude niet voldoende om drie punten te bemachtigen. In Amersfoort moesten de mannen van Dick Eijlander genoegen nemen met 0-0. ,,Teleurstellend", bevestigt de coach uit Barneveld.

 

Renswoude begon aardig aan het duel en kreeg dankzij doorjagen van Rick de Koning een uitgelezen kans op de openingstreffer. De Koning werd door de Nieuwland-keeper onderuit gehaald, waardoor de thuisploeg met tien man verder moest. Nico van den Bosch, vorige week tegen Valleivogels vanaf elf meter nog trefzeker, wist de strafschop echter niet te verzilveren.

Nadat de teleurstelling verwerkt was, probeerde Renswoude er het beste van te maken. Zonder Wilbert van de Fliert en Ralph Boom ontbeerden de Kraaien echter creativiteit. ,,Na rust kreeg Nieuwland zelfs de betere kansen", geeft Eijlander aan. Sluitpost Jacco van Ginkel gaf wel thuis en hield de nul vast.

 

SERIE KANSEN Met Teus Blaauwendraat en assistent-trainer Martijn van Beek als invallers probeerde Eijlander met fysieke kracht alsnog de wedstrijd naar zich toe te trekken. Daar was Renswoude in de slotfase nog dichtbij, maar een serie kansen leidde niet tot het gedroomde doelpunt. Het bleef 0-0, waardoor Renswoude voorlopig nog niet veilig is.

 

Op de foto ziet u de weer fitte Erik Stolten in actie.