• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Renswoude op typerende wijze veilig

RENSWOUDE Op typerende wijze heeft Renswoude zich veilig gespeeld. Op de slotdag van de competitie deelden de Kraaien de punten met het al uitgespeelde De Meern (0-0), net voldoende om het abonnement op de tweede klasse met een vijfde seizoen te verlengen. ,,Dit is toch wel een opluchting", geeft Erik Stolten toe.

 

door Edward Doelman

 

De multifunctionele speler, tegen De Meern opgesteld als centrale verdediger, beleefde met Renswoude een merkwaardig seizoen. Voor de winterstop werden tot verbazing van vriend en vijand maar liefst 25 punten in de wacht gesleept. Na de winterstop bedroeg de oogst 7 punten, het benodigde punt tegen De Meern incluis. ,,We dachten in de winterstop eigenlijk al dat we veilig waren", lacht Stolten.

 

TYPISCH RENSWOUDE Omdat de krappe selectie de tegenslagen in het tweede deel van het seizoen nauwelijks op kon vangen, kregen de roodwitten het net als de voorgaande twee seizoenen nog heel benauwd. ,,Rick de Koning zei het nog tegen mij: 'Dat we op de slotdag nog veilig moeten spelen, is typisch Renswoude.' Maar ja, omdat dit mijn eerste seizoen bij de club was, kan ik daar niet over meepraten."

De Koning doelde op de twee vorige seizoenen, waarin het lijfsbehoud ook niet van een leien dakje verliep. Vorig seizoen redde Renswoude het vege lijf via de nacompetitie, terwijl de jaargang daarvoor op de slotdag uit bij het hoog aangeslagen Argon gewonnen moest worden. Na een 1-0 achterstand bij rust werd in de laatste helft van de reguliere competitie toch aan die wens voldaan.

Ook in de wedstrijd tegen De Meern flitste de nacompetitie ook nog even door het hoofd van Stolten. De Meern kreeg in de slotfase een vrije trap op de rand van het Renswoudse strafschopgebied. ,,Het zal toch niet gebeuren dat die bal erin vliegt? Daar denk je toch even aan. Gelukkig schoten ze de bal in de muur tegen mij aan, waarna ik de bal op kon ruimen." Verder werd de goal van Jacco van Ginkel nauwelijks bereikt door de bezoekers. ,,Ik denk dat we twee kansjes weggegeven hebben."

 

GEMISTE KANSEN Aan de overzijde van het veld kreeg de equipe van Dick EIjlander genoeg kansen om de wedstrijd met een gerust hart uit te kunnen spelen. Spits Henk van Essen had het vizier echter niet op scherp staan, terwijl Wilbert van de Fliert en Adem Uzun evenmin hun gevaar wisten om te zetten in een verlossend doelpunt. ,,Dan hadden we het onszelf vandaag in elk geval een stuk makkelijker gemaakt."

Toch was de voldoening na afloop van het duel tegen De Meern groot bij Stolten, die terugkijkt op een geslaagd seizoen. ,,Renswoude is een geweldige en sfeervolle club, dat staat voor mij vast." Ook in sportief opzicht is de Barnevelder, ondanks een teleurstellende tweede seizoenshelft, niet ontevreden. ,,Ik denk dat we, gezien de omstandigheden, het maximale met deze groep eruit hebben gehaald."