• Brenda Dekker

Renswoude met 5-0 over de knie

RENSWOUDE Koploper FC De Bilt was een klasse beter dan Renswoude. Met een 5-0 nederlaag aan de broek aanvaardden de Kraaien de terugreis. ,,Geen schande, hoor", vindt coach Dick Eijlander die concludeerde dat zijn gekwetste ploeg alleen in de eerste twintig minuten de thuisploeg kon bijbenen. ,,Dat moeten we maar meenemen naar volgende week. We blijven namelijk positief."

 

Zelf was Eijlander niet ontevreden over de manier waarop zijn ploeg zich in eerste instantie presenteerde in De Bilt. ,,Met Dennis van Dijk en Robert van Hoeflaken als controleurs op het middenveld stond het tactisch heel behoorlijk." Toch konden de Renswoudenaren niet op tegen de individuele klasse van de thuisploeg. Bij rust was het 2-0. Alleen Van Hoeflaken was met een kopbal namens Renswoude dreigend geweest.

 

Na rust was het van hetzelfde laken een pak. De Bilt trof eerst nog de lat, maar besliste met de 3-0 vlot de wedstrijd. De teller stokte uiteindelijk bij 5-0. ,,We zitten in een heel moeilijke fase", bevestigt Eijlander, die hoopt op een snelle ommekeer. ,,We zullen nog een punt of zes moeten halen om ons veilig te spelen."