• Brenda Dekker
  • Brenda Dekker

Renswoude incasseert terechte nederlaag 

RENSWOUDE Volkomen terecht, dat was de nederlaag die Aalsmeer in de eerste wedstrijd na de winterstop Renswoude toebracht. Toch baalde coach Dick Eijlander, want de winnende goal viel twee minuten voordat de blessuretijd inging: 1-2. ,,Dat maakt dit verlies wel zuur."

 

De late tegentreffer betekende voor Eijlander een vervelend verjaardagspresentje. De oefenmeester vierde zaterdag namelijk zijn 49e verjaardag. ,,Natuurlijk had ik graag een mooier cadeau gekregen, maar Aalsmeer was simpelweg de betere ploeg. Zij speelden als een echte kampioenskandidaat."

 

De Kraaien hadden in de eerste helft weinig in te brengen. De gasten creëerden enkele dotten van kansen, maar telkens lag Jacco van Ginkel in de weg. ,,Hij keepte fantastisch", complienteert Eijlander zijn keeper.

 

Tegen de verhouding in kwamen de Kraaien na rust toch op voorsprong. Nico van den Bosch schoot een vrije trap fraai raak: 1-0. ,,Het geloof in een mooi resultaat werd groter, maar uiteindelijk was er geen houden aan. Aalsmeer beschikte over te veel kwaliteit", meent Eijlander, die zag dat de ploeg uit de Bollenstreek met 1-2 erop en erover ging. ,,Jammer, maar ik ben wel trots op de ploeg. De werklust was voortreffelijk."