Prima start voor Stepteam High Level in Venlo

WOUDENBERG In samenwerking met de Duitse stepbond organiseerde de Nederlandse Autoped Federatie zaterdag een criterium en een estafette op de gloednieuwe wielerbaan Sportkern Herungerberg in Venlo.

Dit was tevens de aftrap van het zomerseizoen voor Stepteam High Level. Het team stond met vijftien gemotiveerde steppers aan de start. Bij de pupillen kregen Koen van Ekeren en Emma Koenen de gouden medaille omgehangen, debutante Yael den Outer won zilver. De cadetten-dames Jamie-Lynn van Dijk en Danique van der Mik werden respectievelijk eerste en derde.

Nadat de jeugd was gefinisht hielden de vrouwen de wedstrijd spannend tot het einde. Na enkele mislukte demarages van verschillende stepsters, kwam het op een eindsprint aan waarbij Hermien Koers uit IJsselmuiden als eerste over de meet kwam. Rosanne Reijne moest genoegen nemen met een derde plaats.

Bij de vrouwen masters won Margo van Ekeren op overtuigende wijze.

De mannenwedstrijd werd gedomineerd door de steppers van High Level. Door slim ploegenspel werd in de spannende race, waarin tijdens de laatste ronde de gemiddelde snelheid opliep tot 33 kilometer per uur, de sprint met overmacht gewonnen door Stephan Bouman.

Daan de Jonge werd derde achter de Duitser Niklas Rother, nog net voor Jasper Stringa die door goed coachen het team bij elkaar had gehouden.

Mario Reijne eindigde als eerste veteraan na zich ronden lang opgeofferd te hebben voor de andere rijders van High Level.

Bij de estafette stonden de Woudenbergers met maar liefst vijf teams aan de start. Ook hier domineerde High Level en eiste zowel bij de jeugd als bij de volwassenen de eerste plaats op.

Zaterdag 16 mei reist het team af naar Twente voor de tweede wedstrijd in de Kickbike Cup.

Kijk voor foto's en video's op www.stepteamhighlevel.nl of volg het stepteam op Facebook en op Twitter via @footbike.