• Victor Schutijser
  • Victor Schutijser
  • Victor Schutijser

Onorthodoxe nederlaag voor Woudenberg

WOUDENBERG Een onorthodoxe uitslag, geheel in stijl met de personele problemen waar Woudenberg mee kampte. De brigade van Rob van den Broek en Arno van Wolfswinkel beschikte tot de inhaalwedstrijd tegen SVL over de minst gepasseerde defensie van de eerste klasse A, maar ging in Langbroek met grote cijfers onderuit. Reservekeeper Sam Kollmann moest liefst zes keer vissen: 6-3.

 

De streekgenoten maakten er een doelpuntrijke wedstrijd van. Op basis van de Woudenbergse statistieken was dat opzienbarend. In 16 competitiewedstrijden kregen de geelzwarten namelijk pas 16 doelpunten tegen, terwijl het voorin net zo veel doelpunten maakte. Die zuinige balans werd door tegenstander SVL doorbroken. Na 80 minuten stond het maar liefst 6-0 voor de Langbroekers.

Die uitglijder was wel te verklaren. Maar liefst zeven selectiespelers ontbraken bij Woudenberg. Een complete defensie van Steffan Kranendonk, Jesper Kranendonk, Jeroen Hazeleger, Jeffrey de Witte en keeper Daan Schennink had op de inhaalzaterdag een wintersport gepland, maar 'Koning Winter' gooide begin februari roet in dat eten. Daardoor waren zij er op de eerste zaterdag van maart niet bij. Verder bleven Valentijn Rijnbeek en Mark de Graaf wegens blessures langs de kant.

 

TIENERS OP MIDDENVELD Die personele problemen waren dus hoog. Het bood de 16-jarige Thijs Holtsingel bijvoorbeeld de kans om zijn debuut in het eerste te maken, vlak voor de verdediging. De junior speelde een verdienstelijke partij, maar kon het niveauverschil natuurlijk niet camoufleren. Ook jonkie Jurrian Vissink bemande het middenveld.

Hoe anders was de situatie bij SVL, een ploeg die zich afgelopen winter juist versterkte. Van tweededivisionist FC Lienden keerde Leo van Eem, ook oud-Valleivogel, terug bij de subtopper in 1A. In een vrije rol kwam Van Eem tieners Holtsingel en Vissink regelmatig tegen op het veld. Het was maar een indicatie van de krachtsverhoudingen. Maar Van Eem stal niet de show. Dat was spits Selcuk Albayrak, die liefst drie keer gefeliciteerd werd als doelpuntenmaker. Met de tweede, derde en vierde treffer had hij een hattrick te pakken.

De 1-0, al na acht minuten, werd gescoord door Thomas Malolepszy, die vanaf de linkerflank zijn actie inzette en beheerst doel trof. Na de openingstreffer beet Woudenberg een kwartier lang fel van zich af. Joey Hendriks en Kevin Bakker doken kansrijk op voor de neus van keeper Paul Emons, maar misten de bal.

 

GELOOF EBT SNEL WEG Na de 2-0, de eerste van Albayrak, ebde het geloof in een goede afloop weg bij Woudenberg. Bij rust was het duel definitief gespeeld: 3-0. In het tweede bedrijf prikte SVL nog eens drie keer raak, waardoor de 6-0 op het bord kwam, een onwaarschijnlijke achterstand voor de normaal zo stabiel presterende Woudenbergers. Met die stand geloofde de thuisploeg het wel. De eretreffers van Rick Staal, Kevin Bakker en Marc van Ginkel in de slotminuten maakten het verlies wat draaglijker: 6-3.