• Woudenberg-Aalsmeer

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Aalsmeer

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Aalsmeer

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Aalsmeer

  Guido de Boer
 • Woudenberg-Aalsmeer

  Guido de Boer

Niet eenvoudig, wel ruime winst Woudenberg 

WOUDENBERG De uitslag van de wedstrijd tegen FC Aalsmeer doet vermoeden dat Woudenberg een relatief eenvoudige middag had. Het tegendeel was waar: de geelzwarten hadden het zwaar, maar de geleverde arbeid betaalde zich in het laatste kwartier met twee doelpunten uit. Daardoor bleven de drie punten met een 4-1 eindstand op sportpark De Grift.

 

Coaches Arno van Wolfswinkel en Rob van den Broek brachten de nodige wijzigingen aan in hun defensie. Keeper Daan Schennink en centrumverdediger Jesper Kranendonk hadden wegens een wintersportvakantie niet getraind, waardoor zij buiten de basiself vielen. Rick Moors stond daarom op doel, terwijl het vrijgekomen plekje in de achterhoede door Joey Kooij werd ingenomen.

 

De wedstrijd leverde voor het publiek een aardig schouwspel op, waarbij voor beide doelen genoeg gebeurde. Dat was mede te danken aan de Aalsmeerders, die volle bak vooruit speelden. Woudenberg trok uit die open helft het meeste profijt. Na achttien minuten kon Joost Hazeleger de 1-0 op het bord zetten, een kwartier later gevolgd door de 2-0. Het afstandsschot kwam van de voet van Valentijn Rijnbeek, maar zeilde binnen omdat de bal van richting werd veranderd.

 

Die voorsprong werd direct na de pauze gehalveerd, waardoor Woudenberg in de overlevingsmodus overging. Mooi spel leverde het niet op, maar de voorsprong werd met succes vastgehouden. Vervolgens werd in de 77e en 79e minuut het vonnis over de wedstrijd geveld. Joey Kooij trof eerst doel uit een corner, terwijl de ingevallen Kevin Bakker ook zijn treffer meepikte.