'Nadruk op het lokale aspect' bij Wielerronde Scherpenzeel

SCHERPENZEEL De vierde editie van de Wielerronde Scherpenzeel moet meer mensen op de been brengen dan voorgaande jaren. ,,Over de vorige edities hadden we niets te klagen, maar we denken dat we het spektakel nog aantrekkelijker kunnen neerzetten", vertelt Gert van de Braak namens de organiserende Ondernemersvereniging Scherpenzeel. Met het oog daarop zijn de tandemrace voor bedrijven en de ploegentijdrit aan het programma toegevoegd.

Edward Doelman

Als voorman van het organisatiecomité windt Van de Braak er geen doekjes om. Volgens hem heeft de Wielerronde Scherpenzeel zich de afgelopen jaren bewezen als een 'mooi dorpsevenement dat staat als een huis'. ,,Je ziet het aan alle medewerking die we van verschillende kanten krijgen. Van de gemeente, van de ondernemers aan de Dorpsstraat waar de weg op zaterdagmiddag een paar uur wordt afgesloten, van vrijwilligers die ieder jaar weer paraat staan. Dit is het feestje van de ondernemers voor het dorp. Ik heb het idee dat steeds meer mensen ons enthousiasme delen."

Na de première in 2012 bewees de Wielerronde Scherpenzeel zich in 2013 en 2014. De valkuil is om weer het draaiboek van vorig jaar van stal te halen, benadrukt Van de Braak. ,,Ik houd wel van veranderingen, van vernieuwen. Ik denk ook dat het daardoor voor het publiek leuker is om zaterdag naar de Vijverlaan te komen." De Vijverlaan is zaterdag weer het brandpunt van het wielerfestijn, dat begint met de Rabobank Dikke Banden Race. In diverse leeftijdscategorieën gaan basisschoolleerlingen op hun eigen fiets de strijd met elkaar aan. ,,Het aantal inschrijvingen voor de Dikke Banden Race viel vorig jaar wat tegen. Dit jaar hebben we daar wat meer energie ingestoken, met een fiks aantal meer inschrijvingen tot gevolg", weet Van de Braak.

 

PROGRAMMA

13.00 - 14.15 uur: Rabobank Dikke Banden Race

14.45 - 15.30 uur:  Bedrijfs-tandemrace

15.45 - 16.30 uur: (Ploegen)tijdrit

16.45 - 18.15 uur: Sportklasse

18.30 - 19.30 uur: Locals

* Lees meer in Scherpenzeelse Krant van dinsdag 16 juni.