Nacompetitie: Verlies dwingt Renswoude tot inhaalrace

RENSWOUDE Al wacht het een flinke opgave, na het 3-1 verlies bij Sparta Enschede in de heenwedstrijd van de nacompetitie acht Renswoude zich nog niet kansloos. ,,Het wordt lastig, dat is zeker, maar dit is niet onoverkomelijk", zegt Dick Eijlander. De trainer baalde wel van de derde Enschedese tegentreffer, twee minuten voor tijd. ,,In plaats van 2-1 nu dus 3-1. Dat maakt de opgave wel pittiger."

 

Renswoude begon gehavend aan de eerste ronde van de nacompetitie. De complete as van de defensie, keeper Jacco van Ginkel en centrale verdedigers Paul Daalmeijer en Gerard Diepeveen, waren niet beschikbaar. Daar bovenop kwam het gemis van Jeroen van Strijp en Jeffrey van Deuveren. Eijlander moest dus improviseren en stelde het duo Robin Kooistra en Johan van de Kaa op, met achter hen reservedoelman Jacco van de Fliert. ,,Maar we begonnen desondanks aardig en kregen via Ralph Boom een aardige kans", zag Eijlander.

Sparta Enschede hanteerde vaak de lange bal. Het leverde na een half uur een strafschop op, waar Van de Kaa als boosdoener werd aangemerkt. Daaruit werd de 1-0 gemaakt, maar Renswoude trok vlot de stand gelijk. Wilbert van de Fliert was alert nadat de keeper van Sparta losliet.

 

GROVE FOUTEN Na rust bracht Renswoude zichzelf in de problemen. Kooistra en keeper Van de Fliert knoeiden erop los en dat cadeautje pakte de thuisploeg moeiteloos uit: 2-1. ,,Maar we herpakten ons. In de tweede helft hadden we een kwartier, twintig minuten lang een goede fase, waarin we aardige mogelijkheden voor Henk van Essen creëerden. Weliswaar geen honderd-procentkansen, maar toch zaten we goed in de wedstrijd."

Aan de andere zijde van het veld bleef het echter ook oppassen geblazen. Van de Fliert redde eenmaal grandioos, terwijl ook de lat eens redding bracht. ,,Ik dacht dat 2-1 een aardige uitgangspositie zou zijn, maar het werd in de 88e minuut na een snelgenomen vrije trap zelfs 3-1. Daar balen we flink van", aldus Eijlander, die weet dat dinsdag dus een inhaalrace noodzakelijk is. ,,Maar die uitdaging gaan we graag aan."