• Renswoude - KHC Kampen

  Foto Rinus van Denderen
 • Renswoude - KHC Kampen

  Foto Rinus van Denderen
 • Renswoude - KHC Kampen

  Foto Rinus van Denderen
 • Renswoude - KHC Kampen

  Foto Rinus van Denderen
 • Renswoude - KHC Kampen

  Foto Rinus van Denderen
 • Renswoude - KHC Kampen

  Foto Rinus van Denderen
 • Renswoude - KHC Kampen

  Foto Rinus van Denderen

Nacompetitie: Renswoude moet achterstand wegwerken

RENSWOUDE Renswoude is met een 1-2 nederlaag begonnen aan het finaletweeluik tegen KHC Kampen. De Kraaien begonnen sterk, maar konden de weelde van een 1-0 voorsprong niet dragen. Toch wordt volgende week met vertrouwen afgereisd naar Kampen, waar de strijd om een ticket voor de eerste klasse definitief beslist wordt. Dat is de logica van Nico van den Bosch. ,,We waren in de eerste helft één klasse beter."

 

Edward Doelman

 

De 33-jarige middenvelder deed op het snikhete kunstgras van De Hokhorst een flink jasje uit, nadat hij eerder deze week ook al 120 minuten voltooide tegen Sparta Enschede. Maar klagen over dit toetje doet hij niet. ,,Het is natuurlijk pittig en zwaar, maar daar hebben zij ook last van. Daar moet je je dus overheen zetten."

Dat ging Renswoude in de eerste helft goed af. De bal ging over de grond en al na elf minuten had Henk van Essen prijs. De spits mocht draaien en via de voet van z'n tegenstander verdween de bal in de touwen. ,,Na de 1-0 lieten we het liggen", besefte Van den Bosch. Hij doelde op de uitstekende kansen die zich aandienden voor Robert van Hoeflaken en opnieuw Van Essen. Van Hoeflaken schoof voor de neus van Demi Loet-Loetoer de bal over, terwijl de aanvoerder in het zijnet kopte.

 

KOPSTERK KHC bediende zich van een ander spelletje, dat lastig te verdedigen is. Met een flinke portie fysieke kracht doken de Kampenaren diverse momenten op voor de goal van Jacco van Ginkel. Met name de hoekschop was een machtig wapen. Dat leverde de 1-1 van de 39-jarige (!) Ronald Arends op, terwijl Ibrahim Tuncer (paal) en Arends (deklat) ook dichtbij een goal waren. ,,Dat is hun kracht, maar dat wisten we van tevoren."

De tweede helft liet KHC Renswoude komen. ,,Zij hoefden niet per sé en liepen achteruit", merkte Van den Bosch in het veld. ,,Maar voetballend werd het steeds moeilijker. De afstanden tussen de linies werden groter. Ja, dan gaat ook de hitte wel een rol spelen." Na een uur leek Renswoude de poort naar een nieuwe voorsprong alsnog te openen. Van Essen legde koppend terug op Wilbert van de Fliert, maar zijn kopbal viel tegen de paal aan, tot teleurstelling van het thuispubliek.

 

VERANTWOORDELIJKHEID In plaats van 2-1 werd het tien minuten later zelfs 1-2. Een lange bal werd door Van den Bosch verkeerd ingeschat, waarna invaller Nick van de Meer de bal over Jacco van Ginkel stuurde. ,,Ik dacht dat ik die bal kon hebben, maar dat was dus helaas niet zo. Mijn fout", nam de middenvelder zijn verantwoordelijkheid. Met 1-2 was de koek wat betreft kansen nog niet op. Raymond van Burken produceerde een rollertje, terwijl Van Essen in de blessuretijd uit de draai nog dichtbij de gelijkmaer was.

De grootste misser viel echter aan de andere kant van het veld te zien. Na mistasten van Paul Daalmeijer legde Kevin Olaria breed op Jeffrey de Nooijer, maar de spits verzuimde KHC van dichtbij naar 1-3 te schieten. ,,Daar kwamen we nog heel goed weg."

 

GESCHIEDENIS Van den Bosch acht Renswoude met 1-2 allesbehalve kansloos in de return. ,,In de vorige ronde hadden we een achterstand van 3-1. Weliswaar heeft KHC volgende week het thuisvoordeel, maar waarom zou het niet kunnen?" De retorische vraag wordt door de linkspoot zelf beantwoord. ,,Al werden we aan het begin van het seizoen uitgelachen en roept iedereen dat we niets te zoeken hebben in de eerste klasse; zo bijzonder is deze tegenstander ook niet. We gaan er volgende week dus vol voor." Ook dat is logisch in zijn ogen. ,,De club heeft nog nooit zo hoog gespeeld. We kunnen dus geschiedenis schrijven."