• Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang
  • Adriaan Hosang

Mireille Baart verbetert record in Renswoude

RENSWOUDE Mireille Baart uit Wageningen heeft zaterdag het parkoersrecord bij de vrouwen op de Halve Marathon van Renswoude verbeterd: 1.21.59. Ze won daarmee bij de vrouwen. Bij de mannen won Peter Schoch. Hij deed 1.17.31 over de halve marathon.

Het aantal deelnemers op alle afstanden in Renswoude was dit jaar wat lager dan vorig jaar, misschien wel een gevolg van de Van Berg tot Bergrace bij night in Rhenen. Maar toch kwamen er nog 467 deelnemers, uit alle windstreken, naar Renswoude om daar een bepaalde afstand onder de schoenzolen door te laten gaan.

KIDSRUN Het spits bij deze 31e editie van de Rabo Halve Marathon van Renswoude werd afgebeten door de deelnemers aan de 1 km Kidsrun. De organisatie had op de basisscholen het nodige gedaan aan promotie van deze loop. Bij de start ging de jeugd er meteen snel van door, voor sommigen misschien net iets te snel waardoor men of tegen een ander opbotste en onderuit ging. Kapotte knieën en de lust om verder te lopen was verdwenen. De winst ging bij de meisjes vanaf 9 jaar naar Larissa de Wit, bij de jongens naar Tygo Hulsebos In de groep van 10 tot en met 12 jaar werd gewonnen door Indy van Vlastuinen Bjorn Hulsebos.

Locoburgemeester Hans van de Pol loste het startschot voor de 5 kilometer. Ook hier ging men er direct als een haas vandoor, om zo te trachten een goede tijd neer te zetten of z'n pr omlaag te brengen. Door de straten van Renswoude liep het parkoers, net als voorgaande jaren. De snelle jongens zaten al snel op kop en vaak stond men die positie ook niet meer af. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Imane Chouaref uit Veenendaal in 21.53, bij de mannen won Evert Scheltinga uit Arnhem in 16.26.

HOOFDGERECHT Het hoofdgerecht van de dag was de halve marathon. Meteen na het startschot gingen de deelnemers er snel vandoor waardoor bij het passeren van Kasteel Renswoude al te zien was met welke bedoelingen men vertrokken was. Bij de koplopers toen ook al Schoch en Baart. Mireille Baart liep voor de eerste keer mee in Renswoude. ,,Het is een mooie ronde door een landelijke omgeving. Ik had wel wat last van de wind, maar liep lekker in een groepje en had enkele hazen." Ze verbeterde het parkoersrecord en dat leverde haar naast de winst ook nog honderd euro op.

Ook Peter Schoch liep voor de eerste keer in Renswoude mee. Hij had het wat warm gevonden en had ook last gehad van de wind. ,,Het is een mooi parkoers. Ik had dit keer mijn zinnen gezet op een tijd onder de 1.16, maar dat was nu niet gelukt. De eerste kilometer was het moeilijkst, maar desondanks ben ik niet ontevreden met mijn tijd."

10,5 KILOMETER Een kwartier na de start van de halve marathon gingen de lopers op de 10,5 kilometer van start, ook hierbij een grote groep deelnemers. De prijzen gingen hier naar Bernard van Harn uit Renswoude in een tijd van 36.56 en bij de vrouwen naar Suzet Zijlstra uit Wageningen in 51.25.