• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Mark de Graaf laat Woudenberg juichen

WOUDENBERG Verdiend was het niet, maar de donderspeech in de rust had gewerkt. Diep in blessuretijd bezorgde Mark de Graaf Woudenberg de winst op Roda'46, waarmee direct lijfsbehoud een reuzenstap dichterbij gekomen is. ,,Volgende week kunnen we het hopelijk bij VVZ veilig stellen en klaar is Kees", lacht de matchwinner.

 

Edward Doelman

 

Vijf minuten na het eindsignaal van scheidsrechter Van den Helder uit Ter Aar - de beste man van het veld - was De Graaf nog steeds niet uitgehijgd. ,,Niet gek hoor, want dit was m´n eerste volledige wedstrijd in zes weken. Eerst was m'n voet gekneusd en daarna schoot het in m´n lies." De laatste sprint die hij zaterdagmiddag trok, maakte alles goed. Uit de counter bezorgde Tom de Greef zijn maatje De Graaf een niet te missen kans: 2-1 in de 94e minuut.

Het thuispubliek ging uit z´n dak. Dat Joey Koetsier twee minuten eerder van vijf meter de bal namens de bezoekers niet langs Daan Schennink kreeg, maakte de zege alleen maar smakelijker. Net als de opmerking van een Roda-supporter die vond dat die nummer 21 van Woudenberg een matige voetballer is. ,,Werd dat over mij gezegd? Hahaha, dat maakt dit alleen maar mooier", vindt De Graaf, om er snel aan te voegen dat ook hij niet best speelde. Het predicaat 'niet best' kon op de hele wedstrijd geplakt worden, al maakten de kansen over en weer het in de tweede helft wel amusant.

 

MISSER MAAS Met name in de eerste helft zat Woudenberg niet lekker in z'n vel. Er werd gespeeld met de beste bedoelingen, maar de echte scherpte ontbrak. Roda'46 had voor rust al 0-2 voor kunnen staan. De misser van topscorer Mike Maas sprong het meest in het oog. Hij strafte de fouten van Jesper Kranendonk en Daan Schennink niet af en lepelde de bal over de lat. Wel wist Joey Koetsier na ruim een kwartier het net te vinden: 0-1. De Graaf kon niet precies aangeven waarom Woudenberg zo moeizaam speelde. ,,Maar in de rust donderde het in onze kleedkamer. Onze aanvoerder (Dirk de Greef) ging flink te keer en ook de trainers beaamden dat."

De preek miste z'n uitwerking niet. Woudenberg ging met druk vooruit spelen en bracht Roda'46 regelmatig in verlegenheid. Daarbij staken de Leusdenaren nog een handje toe. De Graaf kon binnen het uur uit een moeilijke hoek de gelijkmaker op het bord knallen. ,,Maar ik denk dat die keeper van Roda (Stan Wennekes ED) die bal had moeten hebben."

 

GESCHUTTER Na de 1-1 golfde het op en neer. Het geschutter voor de goal voerde de boventoon. Joey Kooij mikte huizenhoog over en Joey Hendriks en Jeroen Hazeleger schoten te slap in, terwijl Mark de Graaf en Tom de Greef in het strafschopgebied van Roda de verkeerde keuzes maakten. Aan de overzijde van het veld maakten de Roda-spitsen het nog bonter. Jamal Lachkar miste één op één, waarna Rida Najib vergat de bal in het doel te lopen. ,,Het was hotseknots op de knollentuin", erkent De Graaf. De blessuretijd bood alsnog soelaas voor Woudenberg. ,,Ik schoot de bal nog in met m'n zwakke been. Mooier kan eigenlijk niet."