• Brenda Dekker

Lucht voor Renswoude na zege

RENSWOUDE De overwinning pakken, dat was de enige eis die Renswoude tegen rodelantaarndrager De Vecht moest waarmaken. De formatie van Dick Eijlander voldeed aan die opdracht, met in de hoofdrol Dennis van Dijk. De middenvelder stond aan de basis van de drie doelpunten die Renswoude de zege opleverden: 3-2.

 

Coach Eijlander was tevreden met het vertoonde spel in de eerste helft. ,,We hadden voor rust alleen al op 2-0 of 3-0 moeten staan", verweet hij zijn ploeg. Ondanks diverse kansen bleef het slechts bij de openingstreffer van Robert van Hoeflaken, die raak kopte uit een corner van Van Dijk.

 

ANGST Na rust kwam De Vecht door een schot van afstand op gelijke hoogte. ,,Er sloop daardoor wat angst in de ploeg, maar gelukkig stonden belangrijke spelers wel op in die fase", zag Eijlander. Henk van Essen zorgde voor 2-1 en 3-1, beide keren voorbereid door Dennis van Dijk. De 3-2 van De Vecht maakte het daarna nog even spannend, maar de punten bleven verdiend op De Hokhorst.

Daardoor is het gat met de nacompetitieplaats uitgebreid tot vier punten. ,,Bloemen pas bij de finish, maar dit was een grote stap", stelt Eijlander. Winst in de derby volgende week uit bij Scherpenzeel brengt Renswoude sowieso in veilige haven.