• Woudenberg - AMVJ

  Guido de Boer
 • Woudenberg - AMVJ

  Guido de Boer
 • Woudenberg - AMVJ

  Guido de Boer
 • Woudenberg - AMVJ

  Guido de Boer

Late gelijkmaker brengt Woudenberg naast AMVJ 

WOUDENBERG In het openingsduel tegen AMVJ heeft Woudenberg zijn veerkracht bewezen. Vlak voor rust moesten de geelzwarten de 1-2 incasseren, maar die achterstand werd vlak voor tijd door invaller Robin Hanna weggewerkt. ,,In de kleedkamer had iedereen het geloof dat we dat goaltje wel zouden maken. Daar zijn we uiteindelijk toch voor beloond", stelde Jordy van Apeldoorn na de 2-2 remise. ,,Voor de wedstrijd in Amstelveen schat ik de kansen op fifty-fifty."

 

Edward Doelman

 

Ondanks alle positieve woorden waren de hoofdrolspelers na afloop van het duel op De Grift ook reëel. ,,Ik vind dat de voetballende verschillen tussen AMVJ en ons klein zijn, maar natuurlijk hadden zij de 1-3 moeten maken. Zij hebben daar na rust zeker de kansen voor gekregen", stelde trainer Rob van den Broek vast. Samen met zijn compaan Arno van Wolfswinkel had hij een gelukkige hand van wisselen. De ingevallen 'youngsters' Marc van Ginkel en Robin Hanna zorgden met hun impulsen voor nieuw elan. Van Ginkel zette in de 87e minuut de toon, na een goede combinatie met Joey Hendriks. Zijn inzet scheerde echter langs de verkeerde kant van de paal.

 

Toch was dat wel de opmaat voor een sterke eindfase, waarin Woudenberg op gelijke hoogte kwam. Jordy van Apeldoorn zag zijn knappe kopbal nog van de lijn gehaald worden, maar uit de daaropvolgende corner haalde Robin Hanna wel het optimale rendement: 2-2. ,,De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat we eigenlijk weinig gecreëerd hebben, maar wel twee keer hebben gescoord. Dat biedt perspectief", aldus Van Apeldoorn.

 

AMVJ OPENDE STERK Het eerste doelpunt van Woudenberg (1-1) viel uit het niets, nadat AMVJ de sterke openingsfase via Myrisk Asiamah met de openingstreffer had beloond. Joey Kooij mocht juichen nadat zijn afstandsschot van richting was veranderd. Na de gelijkmaker werd de wedstrijd evenwichtiger, maar Bram van der Driest kopte de Amstelveners vlak voor het rustsignaal naar 1-2.

 

Die mentale dreun werd uiteindelijk diep in de tweede helft alsnog weggewerkt, waardoor Woudenberg kansen ziet voor de return. Hoewel Joey Kooij geschorst is, keert Mark de Graaf terug. Daarnaast worden basisklanten Jelmer Hoekstra en Tom de Greef klaargestoomd om er volgende week bij te zijn. ,,Drie keer per week worden ze onder handen genomen door de fysio, die ze optraint om de return te halen", weet Van den Broek. Toch is de aanwezigheid van de twee sterkhouders allerminst zeker. ,,Het gaat spannend worden, maar we rekenen zeker op één van die twee jongens."