• Podium sprintduathlon heren.

  Mariska Stehouwer
 • Fanatieke jeugd.

  Mariska Stehouwer
 • NK duathlon deel parcours en skyline Utrecht.

  Mariska Stehouwer
 • Donkere wolken boven de piramide.

  Mariska Stehouwer
 • Podium NK junioren.

  Mariska Stehouwer
 • Start NK jeugd.

  Mariska Stehouwer
 • Leusdens podium: Jan Stehouwer, Sybe van de Bos, Napoleon.

  Mariska Stehouwer

Kou, hagel en sneeuw bij Pyramide Duathlon en Trail

WOUDENBERG Triathlon Soest zette afgelopen zaterdag in de bossen bij de Pyramide van Austerlitz een geslaagd sportevenement neer. Met bijna alle leden en overige vrijwilligers wisten zij 500 atleten een sportieve uitdaging aan te bieden.

Het spreekwoord 'April doet wat hij wil' was zeker van toepassing bij de Pyramide Duathlon en Trail. Bij de opbouw van de wedstrijd in alle vroegte werd de vrieskou getrotseerd. Aan het einde van de dag werden de atleten tijdens de laatste minuten  van de trail verrast met een hagel en sneeuwbui. Hierdoor mochten vier atleten niet meer de trappen van de Pyramide op omdat de neerslag op dat moment voor gladheid zorgde. Toch maakten de weersomstandigheden de meeste atleten niet uit. ,,Kou, hagel en sneeuw, maar wat een fantastisch parcours en overal enthousiaste toeschouwers en vrijwilligers langs de kant," hoorde men geregeld in het finishgebied.

De NK Crossduathlon Heren kende nog een spannende strijd waarbij in één minuut de eerste vier duathleten werden onthaald door Napoleon. Rody Kroon werd eerste in 1 :32:06. Nederlands kampioen Crosstriathlon Joep Staps finishte 17 seconden later en won de zilveren medaille en Koen de Leeuw ging als derde over de finish in een tijd van 1:32:31. Bij de dames ging de gouden medaille naar Jony Heerink met een tijd van 1:46:13. Hier ging de winnares van vorig jaar, Linda van Vliet als tweede over de finishlijn in een tijd van 1:48:30. Ruim vier minuten later, met een tijd van 1:52:50 finishte de bronzen medaille winnares Eefje Ottevanger. Bij de jeugd en junioren werd eveneens flink gestreden om de NK medailles. Age-groupers, leefstijdscategorieën van vijf jaar vanaf de leeftijd van 40 jaar, konden ook een NK medaille veroveren. Atleet Lagerweij uit Scherpenzeel deed mee aan de Morrenbouw sprintduathlon als duo en werd samen met zijn mede-atleet tweede met een tijd van 1:17:35. Aan de start van de trail stonden drie atleten uit Woudenberg. Paul IJmker, Wouter Ravenhorst en Kees van de Bas stonden aan de start van de trail en na een zwaar parcours over onder andere de Leusder Heide kwamen zij als 15de, 29ste en 47ste overall over de finish.

Foto's zijn te vinden op pyramideduathlon.nl en uitslagen hier.