• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Korfballers Woudenberg na rust langs SEV

WOUDENBERG De duidelijke uitslag van 21-11 doet vermoeden dat de korfballers van Woudenberg een simpele overwinning boekten tegen SEV. Niets was minder waar. Pas in het tweede bedrijf nam de ploeg van Ron de Graaf afstand van de hekkensluiter uit Zelhem.

 

De ambitieuze Woudenbergers hadden wat recht te zetten na de teleurstellende uitnederlaag tegen Animo. In Geldermalsen werd een zwakke eerste helft gespeeld, waarin het bij rust aankeek tegen een achterstand van maar liefst 10-2. Dat leverde uiteindelijk een 16-11 verlies op.

 

Ook in het eerste bedrijf tegen SEV liep het nog niet gesmeerd. Hoewel Woudenberg iedere keer wel op voorsprong kwam, bleven de bezoekers uit de Achterhoek keurig bij. De rust werd bereikt met een 8-7 voorsprong. ,,Dit konden we eigenlijk niet maken tegenover het publiek. Met zo'n gevoel zat ik in de kleedkamer. Gelukkig ging het in de tweede helft een stuk beter", stelde Sander Breman na afloop.

 

Bij de stand van 11-10 gaf Woudenberg na rust gas. Martijn de Haan, Maaike Meerveld en Breman zorgden voor een geruststellende 14-10 voorsprong, waardoor het verzet van SEV definitief gebroken werd. Bovendien was Woudenberg conditioneel duidelijk sterker. In het laatste kwartier voerde Woudenberg de score op tot 21-11, waarbij Breman met succes als schutter werd uitgespeeld. In totaal was hij acht keer trefzeker, waarvan zes doelpunten na rust werden gemaakt.

 

Een uitgebreider verslag in de papieren krant van dinsdag 24 november.