• Foto Van Denderen
  • Foto Van Denderen
  • Foto Van Denderen

Korfballers Woudenberg hebben titel voor het grijpen

WOUDENBERG Wat in de zaalcompetitie niet lukte, lijkt op het veld wel te gaan slagen. De korfballers van Woudenberg stevenen op het kampioenschap in de 3e klasse af. Zaterdag werd Blauw Zwart uit Wierden getrakteerd op een 17-10 nederlaag. Omdat de laatst overgebleven concurrent EKC 2000 uit Emmen ook de voorlaatste wedstrijd zoals verwacht won, moet Woudenberg nog twee weken de champagneflessen koud houden.

 

Op zaterdag 30 mei - volgend weekend zijn er geen competitiewedstrijden - kunnen de geelzwarten de koppositie bekronen met de titel. De ploeg van Daan van der Klis en Marcel van Bemmel geniet een voorsprong van twee punten op EKC 2000. Bovendien heeft de trotse koploper een veel beter doelsaldo: +66 om +48. Om niet te hoeven rekenen, zal Woudenberg op de slotdag tegen Achilles minimaal gelijk willen spelen. Die wedstrijd wordt in Almelo afgewerkt. ,,Ik hoorde al verhalen over een supportersbus die mogelijk gaat rijden. Als je met zoveel steun van de club kampioen zou kunnen worden, dan zou dat natuurlijk prachtig zijn", vertelt Maaike Meerveld.

 

De 18-jarige korfbalster had een belangrijk aandeel in de 17-10 zege die zaterdag op Blauw Zwart geboekt werd. Meerveld was de bewaker van Sharon Nijhoff-Korf, een veelscorende dame uit Wierden. ,,We kennen Blauw Zwart goed. Ze zijn heel fanatiek, maar ook sportief. Daarom vinden we het leuk om tegen ze te spelen." Haar taak was om de ervaren Nijhoff-Korf uit te schakelen. Dat deed zij met verve. Haar tegenstandster kwam nauwelijks aan de bak, waardoor Woudenberg zelf ook lekker in het spel kon komen.

 

De thuisploeg begon voortvarend aan de wedstrijd, mede dankzij de impulsen van Martijn en Laurens de Haan. De broers verdeelden de productie eerlijk in de 4-0 voorsprong die in het eerste kwartier werd genomen. Daarna kwam Blauw Zwart terug tot 6-4, maar Sander Breman zorgde voor een geruststellende stand in de pauze: 7-4

 

Die voorsprong bleek in het tweede bedrijf ruim voldoende voor de Woudenbergers. Met verzorgd spel werd de marge uiteindelijk opgevoerd tot 17-10. In de slotfase bekroonde Meerveld haar goede verdedigingswerk door zelf ook een goaltje mee te pikken.

In de papieren krant een uitgebreider verslag.