• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Koploper Woudenberg effectiever dan Valleivogels in streekderby

WOUDENBERG Het werd voor de toeschouwers een kwartier voor tijd pas echt genieten op sportpark De Grift. De thuisclub verdedigde een 2-1 voorsprong en de bezoekers gooiden alles op de aanval. Via Jelle Staal was Valleivogels dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Daan Rijsemus wierp zich succesvol voor de bal. In de laatste minuut leek de verdiende gelijkmaker alsnog te vallen. De doelman was kansloos op een inzet van Jimmy de Greef, maar Alec Stalman redde op de doellijn.

Hans van Schaik

Dankzij de overwinning behoudt Woudenberg de koppositie, maar wat is dat waard in een competitie waarin er met concurrent Unicum volop van stuivertje, de bovenste plaats, wordt gewisseld? Jeroen Peters was na afloop de eerste om toe te geven dat het spel van zijn ploeg beter kan. ,,Het klopt dat ons spel niet altijd even goed is, maar ik ben blij met de overwinning." Ronnie van Essen, middenvelder van Valleivogels, had nauwelijks een goed woord over voor het spel van de koploper. ,,Vanaf de eerste minuut parkeren ze de bus voor het eigen doel. Ze houden constant tien man achter de bal. Woudenberg speelt echt niet kampioenswaardig, al weet ik ook wel dat de drie punten het belangrijkste zijn." 

Jeroen Peters verklaart de speelwijze: ,,Na de nederlagen tegen AVW'66 en Lelystad zijn we anders gaan voetballen. De spelers gingen twijfelen en we moesten ze houvast bieden. Dat kan prima vanuit een gesloten defensie en kijk de resultaten er maar op na. Uit de laatste vijf wedstrijden hebben we nu dertien punten gepakt." Valleivogels-trainer Rob van den Broek feliciteerde zijn oude cluppie met de overwinning, maar plaatste wel een kanttekening. ,,Niet altijd wint de beste ploeg, maar vanuit de verdediging hebben ze gedisciplineerd gespeeld." Na de wedstrijd feliciteerde de Scherpenzeler eerst Rick Staal van Woudenberg. Dat was niet toevallig, want Van den Broek en Staal zijn collega's van elkaar bij het Woudenbergse administratiekantoor Amfico. Staal: ,,De laatste dagen voor de wedstrijd liep de spanning op kantoor wel iets op. We spraken over de wedstrijd, maar ik heb Rob natuurlijk niet verteld dat bij ons Mark de Graaf (vakantie) en Sander van Keulen (blessure) ontbraken. Maandagochtend zullen we nog wel even kort over de wedstrijd napraten. Eén ding weet ik wel: ik kom maandagochtend met een lach het kantoor binnen."

Scoreverloop:
1-0 Thomas Bruijnzeels, 1-1 Friso Drewes, 2-1 Mark Radstaake.