Kooij ramt Woudenberg langs Geinoord

WOUDENBERG Een beslissing van scheidsrechter Cantineau leidde zaterdag het doelpunt van Woudenberg in. De arbiter kende de geelzwarten een vrije trap toe na een terugspeelbal, die in de ogen van het Woudenbergse kamp niet per se gegeven had moeten worden. Specialist Joey Kooij wist echter wel raad met het buitenkansje. Na een balletje opzij joeg de linkspoot het leer onder de muur door, wat volstond voor drie kostbare punten.

 

Het doelpunt viel in een 'typische 0-0 wedstrijd'. Voor Woudenberg en Geinoord leek niet verliezen nog belangrijker dan winnen. Het niveau in het eerste bedrijf liet zich raden. Van beide kanten was het niet best.

 

Na de pauze kwam er wat meer lijn in de wedstrijd. Woudenberg werd sterker, omdat het zorgvuldiger omsprong met balbezit. Het leidde tot wat schietkansjes en voorzetten, maar het gewenste vuurwerk bleef uit, tot arbiter Cantineau de worstelende Woudenbergers in het zadel hielp.

 

Na de 1-0 speelde de thuisploeg een gewonnen wedstrijd. Mark de Graaf en Rick Staal waren dicht bij de 2-0. Geinoord stelde nauwelijks doelgevaar tegenover, waardoor de tweede overwinning in 2016 een feit werd. Met de zege klimt Woudenberg ook weer op de ranglijst. Naaste belagers Montfoort en VVZ'49 gingen allebei het schip in.