• Hannie van de Veen
 • Hannie van de Veen
 • groep 1 en 2 in actie

  Hannie van de Veen
 • groep 1 en 2

  Hannie van de Veen
 • circuit met voetbalspelletjes voor groep 1 en 2

  Hannie van de Veen
 • Groepen 1 en 2 in actie tijdens het Schoolvoetbaltoernooi inWoudenberg.

  Hannie van de Veen

Jan Ligthartschool wint Woudenbergs schoolvoetbaltoernooi

WOUDENBERG Ook dit jaar werkte het weer mee bij het jaarlijkse Bloemin schoolvoetbaltoernooi dat voetbalvereniging Woudenberg organiseerde. In het licht van een laagstaand avondzonnetje vond voor de 33e keer een geslaagd sportfestijn plaats voor de basisschoolleerlingen van groep 1 tot en met 8 uit Woudenberg.

Voorafgaand aan het toernooi was er al een levendige ruilhandel geweest in passende voetbalschoenen, keepersoutfits en scheenbeschermers zodat alle voetballertjes goed voorbereid op het veld stonden. De gemengde teams van 5-7 meisjes en jongens waren genoemd naar bekende grote voetbalclubs uit onder meer Nederland, Engeland, Italië, Duitsland en Spanje. De meeste teams speelden in hun schoolshirts: de Griftschool in donkerblauw, de Olijfboom in paars, de Julianaschool in rood en de Jan Ligthartschool in lichtgroene shirts.

SLAGROOMTAART Op 9 april streden de groepen 3 en 4 met en tegen elkaar acht rondes op een kwart voetbalveld om de winst van de slagroomtaart. Voor buitenstaanders leek het op het eerste gezicht chaotisch maar de teamleiders/ouders en de wedstrijdleiding hadden alles prima onder controle zodat elk team steeds met alle spelers op tijd op de goede plek aanwezig was. Ouders, grootouders en ander publiek moedigde iedereen langs de lijn aan. De teamleiders waren om de beurt ook scheidsrechter.

Op woensdag 10 april waren 's middags groep 1 en 2 aan de beurt voor een voetbalcircuit dat door SNO georganiseerd was. Zij ontvingen een leuke herinnering. 's Avonds gingen groep 5 en 6 de sportieve strijd aan in teams van minimaal 5 spelers. Er waren 7 teams uit groep 5 en 12 teams uit groep 6. Na 8 speelrondes was de prijsuitreiking. Bij groep 5 won de Griftschool en bij groep 6 de Jan Ligthartschool doordat ze het beste doelsaldo hadden.

Groep 7 en 8 sloten het toernooi donderdagavond 11 april af. Zij speelden in grotere teams van 7-9 spelers op een half veld. Bij groep 7 ging de winst na 5 poulewedstrijden naar de Julianaschool. Bij groep 8 won de Olijfboom in de finale met 3-1 van de Julianaschool. Elke deelnemende school kreeg een beker als aandenken.

IJSJES Ook werd na de laatste wedstrijdavond de wisselbeker voor de beste school 'over all' uitgereikt, de Jan Ligthartschool. Tweede werd de Julianaschool, derde de Olijfboom en vierde de Griftschool. Voor elke deelnemer was er een attentie en een ijsje. Wedstrijdleiding Koen Verbist, Jhony Stalman, Jan Peter Schoenmaker en Thieme Veen kunnen terugkijken op een geslaagd toernooi: ,,Het doel was iedereen plezier in voetbal te laten ervaren. Natuurlijk hopen we dat er na dit schoolvoetbaltoernooi ook kinderen naar de proeftrainingen van de voetbalvereniging komen en misschien zelfs lid worden. Vooral meisjes zijn welkom!"

Meer info en de toernooi uitslagen staan op de site: www.vvwoudenberg.nl