• Daniel Moesbergen

High Level sluit winterseizoen af met drie titels

WOUDENBERG De wintercompetitie van de stepsport kwam zaterdag alweer aan zijn einde. Deze crosscompetitie werd voor het tweede jaar georganiseerd en bestond uit vier wedstrijden. Voor High Level uit Woudenberg leverde dat drie nationale titels op.

Wat de stepcross interessant maakt is dat de omstandigheden van wedstrijd tot wedstrijd erg kunnen verschillen. Waar de eerste twee wedstrijden in Varsseveld en Nieuwegein gekenmerkt werden door veel gras en modder, was de derde wedstrijd in Oldenzaal vooral erg technisch en de laatste wedstrijd in Assen snel en voornamelijk door het bos. Assen was naast de finale van de crosscompetitie tevens het decor van het Nederlands Kampioenschap stepcross, waarmee de race de belangrijkste van de winter was.

Voor Stepteam High Level uit Woudenberg waren de resultaten in Oldenzaal, op een mooie overwinning van Koen van Ekeren na, wat tegenvallend, maar vanuit Assen werden er weer als vanouds mooie titels naar huis meegenomen. Emma Koenen werd Nederlands kampioen bij de dames pupillen, Koen van Ekeren behaalde diezelfde titel bij de heren pupillen en Niels van Ekeren bleek oppermachtig in de titelstrijd van de heren junioren. Naast deze drie hoofdprijzen werden er nog twee zilveren en twee bronzen medailles veroverd, waardoor Stepteam High Level kan terugkijken op een geslaagde ontknoping.

De aandacht wordt in de sport nu verlegd naar het asfalt. De zomercompetitie gaat in april van start met de traditionele tijdrit over de Afsluitdijk. In deze race tegen de klok over een afstand van 37 kilometer, moeten de steppers de strijd aan gaan met zichzelf en de elementen. Hiermee vormt de wedstrijd een goede voorbereiding op het Eurocup-weekend van 6 en 7 juni, waarin de beste steppers van Europa naar Woudenberg zullen komen voor de felbegeerde Eurocup-punten en om te laten zien hoe het met de vorm staat richting het hoofddoel van het seizoen: de Europese Kampioenschappen in Denemarken eind juli. Voor Stepteam High Level ligt de lat erg hoog na de successen van de afgelopen jaren, maar mede dankzij enkele nieuwe sponsoren en sportieve partners en nieuwe aanwinsten in het team is de motivatie hoog.

Bij de foto: De start van het NK Cross in Assen.