• Theo Fokke
  • Theo Fokke
  • Theo Fokke

High Level domineert in Oldenzaal

WOUDENBERG Op wielerbaan het Hulsbeek in Oldenzaal vond zaterdag de tweede Kickbike-Cup plaats. De steppers van High Level uit Woudenberg domineerden de diverse categorieën.

Op de asfaltlaag die 2300 meter lang was, waren zeventien steppers van High Level-Versekip van de partij. De pupillen reden 9,2 km, de cadetten 20,7 km en de volwassenen 39,1 km. Het Woudenbergse stepteam domineerde in alle categorieën waar zij in meedeed.

De constante motregen zorgde ervoor dat de omstandigheden niet ideaal waren. De jongste steppers startten tegelijk met het vrouwenveld. Dit was voor de sterke cadet Daniel Moesbergen een mooie gelegenheid om bij het vrouwenpeloton op kop te gaan rijden. Na een paar ronden ging hij behoudender rijden toen hij in de gaten kreeg dat zijn naaste belagers al mijlen ver achter hem lagen en pakte zijn eerste overwinning ooit.

Pupil Koen van Ekeren ging er ook als een speer vandoor en zag niemand meer terug totdat hij aan de finish was. Daan Fokke moest vol de strijd aan gaan om de tweede plaats die hij net niet wist om te zetten in winst. Emma Koenen was bij de dames pupillen iedereen te snel af. Op de tweede plaats eindigde de nog zeer jonge Yael den Outer.

Jamie-Lynn van Dijk zette haar zegetocht die ze was geëindigd bij de pupillen op magistrale wijze voort bij de cadetten. Als eerste kwam ze binnen, gevolgd door Danique van der Mik die de laatste 200 meter moest rennen omdat zij lek had gereden.

Bij de vrouwen werd de strijd vanaf het begin af aan hard gemaakt. De kopgroep bestond uit Rosanne en Maxime Reijne, Fiona Olthof (Twente) en Marit van der Weerd (Selles). Nadat Maxime de negende ronde keihard aan kop had gereden versnelde Rosanne in de klim. Het gaatje wat toen viel werd alleen door Fiona dichtgereden. In de laatste ronde reed Rosanne er vandoor en won met een gat van 20 meter. Maxime reed weg bij Marit en kon haar dik verdiende derde plaats veilig stellen.

Master Margo van Ekeren kwam als eerste over de finish na stuivertje te hebben gewisseld met twee dames van andere teams. De diesel van High Level die nooit opgeeft trok aan het langste eind.

Bij de mannen was het een tactische strijd. Vanaf het begin van de race werd er gedemarreerd, maar iedere keer was er wel een rijder van High Level die de aanval pareerde. Dit met als gevolg dat de Duitse Klindworth een keer wegbleef met Mario Reijne in zijn wiel. Reijne, die van kop af bleef met de drie supersprinters in het peleton van zijn team zag de voorsprong oplopen tot meer dan één minuut.

Vijf ronden voor het einde werden de koplopers bijgehaald door Niklas Rother en De Jonge en later ook door Bouman en Joost Haveman uit Twente. Het kwam op een eindsprint aan. Daan de Jonge reed op de laatste klim zijn medevluchters weg en ging met zeer hoge snelheid de laatste haakse bocht door en won met vier seconden op de andere drie, waarvan Stephan de eerstvolgende was. Mario had een flinke voorsprong op de andere veteranen door het koploperswerk aan het begin en won in zijn categorie.

De eerstvolgende wedstrijd is aankomend weekend in het Friese Sneek waar de volgende dag door diverse rijders ook aan de Stepelfstedentocht zal worden deelgenomen.