• Scherpenzeel-Odysseus'91

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Odysseus'91

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Odysseus'91

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Odysseus'91

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Odysseus'91

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Odysseus'91

  Guido de Boer
 • Scherpenzeel-Odysseus'91

  Guido de Boer

Hafid Charadi wijst Scherpenzeel de weg

SCHERPENZEEL Zoals het een goede spits betaamt, wees Hafid Charadi na afloop van het duel tegen Odysseus'91 op de werklust van zijn teamgenoten. Maar het was de spits die er hoogstpersoonlijk voor zorgde dat Scherpenzeel zaterdag de nacompetitiefinale bereikte. ,,Het echte besef moet nog komen", lachte Charadi, nadat hij zijn ploeg in de verlenging naar de beslissende 3-1 had geschoten.

 

Die verlenging was noodzakelijk, omdat Fabian Polman in blessuretijd een fout van Sjoerd van Elst had afgestraft. Daarmee scoorde Odysseus de 2-1, precies genoeg om na de 4-3 uitslag in de heenwedstrijd een verlenging af te dwingen. ,,Een geweldige dreun, maar we konden de knop toch omzetten", stelt Charadi. De bezoekers uit Utrecht oogden in de dertig extra minuten energieker en fitter. ,,Ook ik liep op mijn tandvlees, maar ik was ook bezig mij te concentreren. Je weet dat als je de kans krijgt, je die niet mag missen."

 

WINNENDE DOELPUNT Het ultieme moment van glorie deed zich voor in de 116e minuut, toen de mee naar voren getrokken Tevfik Ceyar vanaf links voorbracht. Charadi nam de stuiterende bal mee, om vervolgens raak te schieten: 3-1. ,,Daarna ging ik nog een keer één-op-één, maar lukte het niet om te scoren."

 

De Scherpenzeelse supporters namen het Charadi niet kwalijk. De spits was in de eerste helft ook al doorslaggevend geweest, door Scherpenzeel naar een 2-0 voorsprong te schieten. ,,Bij de 1-0 zag ik die verdediger met de bal twijfelen. 'Jij bent de mijne', dacht ik. Ik pakte die bal af en schoot snoeihard raak", beschrijft Charadi zijn openingsdoelpunt na tien minuten. Voor zijn tweede, vlak voor de pauze, gingen de credits naar Mark van Baaren. ,,Een geweldige bal van Mark, die ik van dichtbij kon binnentikken."

 

MASSAGETAFEL Ondanks zijn glansrol liep Charadi na afloop niet met zijn hoofd in de wolken. ,,Dit is natuurlijk mooi, maar ik heb dubbele gevoelens. Mijn zaterdag is nog niet af. Vanavond mag ik weer aan de bak", verklapte de uitblinker. Charadi strijdt met FCK De Hommel tegen FC Eindhoven namelijk om het landskampioenschap in het zaalvoetbal. ,,Ik ga zo snel mogelijk de massagetafel op. Daarna kan ik met een goede warming-up mijn minuutjes zeker meepikken."

 

Wat die uitkomst ook is, Scherpenzeel gaat met TOV uit Baarn uitmaken wie volgend seizoen de status van tweedeklasser geniet. De blauwwitten beginnen volgende week met een uitwedstrijd. Charadi is zich bewust van de druk: ,,Zoals iedereen weet, heeft de vereniging ambities. Er staat een uitstekend team, waarmee we de stap naar de tweede klasse kunnen maken." Tegelijkertijd wijst de uitblinker op de krappe selectie: ,,Als het lukt om te promoveren, is het belangrijk dat we er wat versterkingen bij krijgen."