• Team supplement D&E

    Nikki Versteeg
  • Team D&E op het podium

    Nikki Versteeg
  • Team supplement C

    Nikki Versteeg

Goud en zilver voor Longa teams

Op zaterdag 29 juni kwamen vier teams van Gymnastiekvereniging Longa Woudenberg in actie tijdens de Fairysports teamwedstrijd in Beverwijk. Een leuke afsluiting van het seizoen voor de turnsters uit de A- en B selectie bovenbouw. Binnen een gezellige en ontspannen sfeer lieten de turnsters mooie oefeningen en een goede teamspirit zien. Bijna alle turnsters gingen met een medaille naar huis. In totaal werd er twee keer goud en één keer zilver behaald.

In de categorie supplement D wist het team met Floortje Brunenberg, Puck ’t Lam, Suzan Lancee en Madelon van der Heijden het goud te winnen. Floortje turnde overtuigend op vloer en sprong. Puck turnde met succes een Losom in haar brugoefening en Suzan behaalde een persoonlijke overwinning op balk. Madelon turnde voor het eerst een niveau hoger en deed dit erg goed. Vooral haar balkoefening was prachtig om te zien.

Het team met Maud de Man, Anne van de Essenburg, Delia den Outer en Nadine Willigenburg turnde in supplement E maar moest het opnemen tegen supplement D. Maud liet een nieuwe opsprong zien op balk en Anne turnde netjes achter elkaar door op de brug. Delia en Nadine kwamen voor deze wedstrijd knap een niveau hoger uit. Delia liet een ijzersterkte sprong zien en Nadine maakte indruk met haar vloeroefening. Het team won zilver. 

Peggy Jansen en Cynthia Koutsouradis turnen eigenlijk nog verplichte oefenstof maar mochten aan deze wedstrijd deelnemen bij de keuze oefenstof supplement D. Emely den Ouden had zich helaas tijdens de laatste training geblesseerd maar was wel aanwezig om haar team aan te moedigen. Tijdens het eerste toestel raakte Esther Geurken helaas geblesseerd, waardoor Peggy en Cynthia samen verder moesten turnen. De meiden lieten zich niet uit het veld slaan en wisten zich knap staande te houden tussen de oudere turnsters. Zij einigden op de 4e plaats. 

In de categorie supplement C wist ook het team met Marlene Timmerman, Anna Suurmeijer en Joosje den Hertog het goud te winnen. Zij vulden elkaar goed aan en bleven hierdoor de concurrentie voor. Marlene turnde voor het eerst Losom Reuzenzwaai op brug en liet een nieuwe vloeroefening zien. Anna is nog herstellende van een blessure en kon alleen deelnemen op brug en balk. Zij deed dit met succes! Joosje turnde op alle toestellen overtuigend en nam risico door nieuwe elementen te proberen. Maaike van der Zon had graag haar Tsukahara op sprong willen showen maar kon helaas niet deelnemen door een blessure.