• Guido de Boer

Geen stunt op De Grift

WOUDENBERG Woudenberg heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen De Merino's. Het team van het trainersduo Rob van den Broek/Arno van Wolfswinkel kwam met name in de eerste helft flink tekort en verloor in eigen huis met 0-1 van de goed voetballende Veenendalers.

Jurre Jochemsen

Vanaf het begin van de ontmoeting op sportpark De Grift was het duidelijk hoe de verhoudingen op het veld waren. De Merino's bepaalde in grote lijnen de gang van zaken en kwam relatief eenvoudig onder de druk van Woudenberg vandaan. Dat erkende ook aanvoerder Dirk de Greef: ,,Het is een technische, goed voetballende ploeg, die eigenlijk te laag staat op de ranglijst. In de eerste helft kwamen we amper aan voetballen toe." Compact spelen, zo was het devies van de beide trainers van de thuisploeg. Wellicht mede daarom konden de spelbepalers op het middenveld van De Merino's doen waar ze goed in zijn. Bepaalde acties van Omar Riani en Anass Lahnine waren een lust voor het oog. Er kwamen ook kansen voor de Veenendalers, maar keeper Daan Schennink had er vaak goed het oog in. Bij Woudenberg zat er te weinig diepte in het spel om voor veel gevaar te zorgen.

VOORZETTEN STAAL Alleen via voorzetten en acties van Rick Staal ontstond er soms een moment van opwinding. Spits Kevin Bakker kreeg geen enkele voet aan de grond en dat was vooral aan het ijzersterke spel van centrale verdediger Jeffrey Terschegget te danken. Na een klein half uur leken de Veenendalers de openingstreffer aan te tekenen, maar de kopbal van Lahnini teisterde de lat. Vier minuten voor rust drukten de gasten het krachtsverschil toch ook op het scorebord uit. Joop de Bruin legde aan voor een vrije trap en mikte de bal in de linkerhoek, waar keeper Daan Schennink niet vrijuit ging. Na de pauze beet de thuisploeg iets meer van zich af en kwam er iets meer flair in de ploeg. Het aantal kansen aan Merino-kant daalde zienderogen en Woudenberg rook met name in de slotfase nog bloed. Het opportunistische offensief leverde echter niets meer op dan enkele hachelijke momenten. Zo bleef het bij 0-1. ,,Na rust ging het wat beter en had het misschien nog gelijk kunnen worden, maar uiteindelijk vind ik de winst voor De Merino's verdiend."