• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

Geen mirakel, maar een debacle voor Woudenberg

WOUDENBERG Geen mirakel, maar een debacle. Door een 1-3 nederlaag tegen de Merino's liet Woudenberg zich naar de nacompetitie verwijzen. Drie rondes moeten gewonnen worden, voordat lijfsbehoud alsnog zeker is. Volgende week zaterdag beginnen de geelzwarten thuis tegen Terneuzense Boys, de nummer elf van de 2e klasse E.

Een uiterst zure middag, dat was het op De Grift. Niet alleen omdat bij een 0-0 stand diverse kansen werden gemist, op de andere velden zat het Woudenberg wél mee. Want concurrent GJS verloor met 2-1 bij SVL, precies het resultaat dat de geelzwarten bij een zege op de uitgespeelde Veenendalers nodig hadden. ,,Die uitslag van GJS maakt het allemaal nog pijnlijker", vond aanvoerder Dirk de Greef na afloop. Hij liet er geen misverstand over bestaan. ,,We hebben dit compleet aan onszelf te wijten."

Dat scoren een kwaliteit is – en van die kwaliteit loopt Woudenberg niet over – werd in het eerste kwart zeer duidelijk. Woudenberg speelde vol op de aanval en schiep voldoende kansen voor een openingstreffer, maar het bleef bij 0-0. Deels was keeper Jeroen Vrolijk daar debet aan. Zo ranselde hij een kopbal van Rick Staal uit de kruising. Anderzijds was het ook onkunde aan Woudenbergse kant. Diverse kansen werden gemist, als de beslissende voorzet al eens goed was. ,,Je zag dat er bij Merino´s een paar jongens liepen die er niet vol voor gingen. Scoor je wel, dan trek je die pot eruit. Maar het blijft voetbal, dat is altijd onvoorspelbaar", aldus De Greef.

EIGEN DOEL De Merino's, dat na de eerste drinkpauze al wat beter in de wedstrijd kwam, kwam fortuinlijk op 0-1. Een vrije trap van Jurriën van de Horst viel in een mêlee van spelers, waarna Dirk de Greef via zijn lichaam de bal in eigen doel zag belanden. ,,Net voor rust, dus een heel slecht moment. Maar ik had het gevoel dat het nog niet gelopen was, dat we na rust het nog konden rechtzetten."

Dat vertrouwen ebde al snel na de pauze weg. Al waren Mark de Graaf en Kristiaan Schouten nog eens dichtbij, Woudenberg miste in de hitte de power en het vermogen om Merino's kapot te spelen. Na de 0-2 van Patrick Donkervoort een kwartier voor tijd was duidelijk dat Woudenberg de nacompetitie in moet. Daar veranderden de 1-2 van Joey Kooij en 1-3 van Michiel Schouten niets meer aan. Na 93 minuten was de teleurstelling immens op De Grift. ,,Het wonder van Woudenberg is niet uitgekomen", wist De Greef. ,,Maar we mogen alleen naar onszelf kijken. Wij hebben het laten liggen."

AFSCHEID UITGESTELD Het gevolg is dat Woudenberg via een omweg alsnog de kans krijgt om degradatie te ontlopen. Drie nacompetitierondes moeten overleefd worden. De wedstrijden in de nacompetitie worden telkens over één duel beslist. Woudenberg begint tegen Terneuzense Boys en speelt, op basis van de elfde eindklassering in de 1e klasse C, drie thuisduels. De Greef had zich een ander afscheid gewenst. De aanvoerder stopt na dit seizoen en hoopte vanmiddag zijn laatste potje te spelen. ,,Nu hoop ik op nog drie wedstrijden."