• Marce Carballar

Edwin van Ginkel heeft alleen last van stof in de elfde etappe Dakar Rally

SCHERPENZEEL - Rallyrijder Edwin van Ginkel kwam de elfde etappe in de Dakar Rally zonder kleerscheuren door en mocht met een 21e tijd het servicepark opzoeken.

Door Berry Kamphorst

De Scherpenzeler kon terugkijken op een geslaagde rit over 194 kilometers van Salta naar Termas de Rio Hondo. ,,We hebben goed gereden en zijn mooi op tijd in het bivak,'' zo vertelde navigator Herman Vaanholt. ,,We hadden alleen last van een kapotte intercom en we hadden last van het stof van de langzamere deelnemers voor ons.'' Van Ginkel, Vaanholt en monteur Emiel Megens eindigden vandaag als 21e en mogen vrijdag rond die positie starten voor de twaalfde etappe. ,,We hebben dan iets minder last van het stof van de overige deelnemers.''

Edervener Wuf van Ginkel, de broer van Edwin, kwam bij de beste tien over de streep. Hij stuurde de truck van GINAF Rally Power als tiende richting het bivak.

Jos Smink, derde man in het GRP-team, werd veertiende op 8.32 van winnaar Hans Stacey. De hoogst gerangschikte rijder van GINAF Rally Power liet wel zijn elfde positie in het klassement uit de vingers glippen. Ton van Genugten (DAF) passeerde de constant presterende formatie van Smink/Stijkel en Nieuwenburg. Het verschil (1.53) is echter minimaal.

Vrijdag wacht de formaties een flinke reis naar Rosario. De verbindingsroute is totaal maar liefst 726 kilometer. De klassementsproef telt 298 kilometers. De eerste truck begint om 15.24 uur (Nederlandse tijd) aan de voorlaatste krachtproef. Zaterdag is de finish in Buenos Aires.