• Scen van Rossum van VV Valleivogels

    Foto Van Denderen

Droomrentree voor Sven van Rossum

SCHERPENZEEL Veertien maanden revalideren en dan bij je rentree met twee doelpunten een 1-0 achterstand uitwissen. Sven van Rossum flikte het tegen Lelystad'57. De spits van Valleivogels wees zijn ploeg de weg bij Lelystad'57. ,,Ongelofelijk, ik kan het nog steeds nauwelijks bevatten", zegt hij na de 1-2 uitzege.

 

Meer dan een jaar hersteltijd had Van Rossum nodig. Het was niet verwonderlijk: er was weinig meer over van zijn knie nadat 'er doorheen gelopen' werd tijdens een oefenwedstrijdje in november 2016. ,,De knie was gebroken. Kruisband en meniscus waren stuk. Eigenlijk kon het niet erger." Van Rossum onderging een operatie. ,,Dokters hadden aangegeven dat ik 30 procent kans had om weer op niveau te komen."

Van Rossum werkte zich maandenlang het apelazarus. Dag in, dag uit trainde hij. ,,Fysio, het krachthonk, hardlopen; uiteindelijk met het doel om weer aan te sluiten bij de groep." Dat lukte. Twee weken geleden deed hij voor het eerst mee in de oefenwedstrijd tegen Geinoord. ,,Ik scoorde, maar mijn doelpunt werd afgekeurd."

 

SLECHTE KNIE Zaterdag vierde hij zijn officiële rentree. Hij mocht bij een 1-0 achterstand tegen Lelystad'57 invallen en werd naast Jelle Staal in de spits geposteerd. ,,Al binnen een paar minuten kreeg ik een goede kans, die eigenlijk had moeten zitten." Maar de kansen bleven komen. Van Rossum zorgde voor de gelijkmaker na goed verlengen van Staal. ,,Via mijn slechte knie ging de bal over de lijn. Je zou kunnen zeggen dat het voortaan een geluksknie is."

Het sprookje werd nog mooier. Van Rossum was tien minuten voor tijd bij de pinken en gleed Valleivogels naar de 1-2 winst. ,,Na afloop gaat er zoveel door je heen. Deze wedstrijd ga ik nooit meer vergeten. Ik kan je zeggen dat die revalidatie een zware tijd was, maar dat het nu al alle moeite waard geweest is."