• Gerwout Lamberink

Derde editie rolstoel sporttoernooi

WOUDENBERG Het Uwwetloket Tournament wordt woensdag 23 december voor de derde keer gehouden. Het rolstoel sporttoernooi voor het goede doel duurt van 18.00 tot 23.00 uur en wordt gehouden in sporthal De Camp in Woudenberg.

Uwwetloket is een maatschappelijk betrokken organisatie en daarom organiseert zij dit jaar voor de derde keer een rolstoelsporttoernooi. De juristen die werkzaam zijn voor Uwwetloket adviseren, procederen en bemiddelen dagelijks voor particulieren en bedrijven, maar zij willen zich ook inzetten op een sportieve wijze voor mensen die hulp nodig hebben.

De deelnemers, dit zijn mensen met en zonder een beperking (iedereen kan dus deelnemen aan dit evenement), kunnen het tegen elkaar opnemen, terwijl ze in een sportrolstoel zitten. Er zal gestreden worden gedurende wedstrijden met rolstoelhockey, rolstoeltrefbal en rolstoelbasketbal.

Inmiddels zijn er vele vrijwilligers bij het Uwwetloket Tournament betrokken, er komt namelijk veel bij kijken. Vorig jaar waren er bijvoorbeeld 85 sportrolstoelen nodig en deze kwamen uit alle windstreken van Nederland. Simpelweg omdat geen enkele organisatie zoveel sportrolstoelen heeft. Dit jaar is de opzet aangepast en zijn er ongeveer 40 sportrolstoelen nodig. Dat heeft uiteraard logistiek gezien grote voordelen. Verder moet gezocht worden naar sponsoren. Voor de komende editie heeft de organisatie steun van ten minste dertig bedrijven.

De teams hebben elk minimaal vier veldspelers en maximaal twee reservespelers. De bijdrage voor deelname is 10 euro per persoon en zal geheel ten goede komen aan het goede doel: de Gehandicapten Sport Vereniging Amersfoort (GSVA). Dit doel sluit aan bij onderdelen van de bedrijfsfilosofie van Uwwetloket: elk mens heeft zijn beperkingen, maar met hard werken en creativiteit kunnen én moeten de juristen de lat altijd hoger leggen dan hun concurrenten. Één van de eigenaren van Uwwetloket, Hans van de Scheur, is zelf ook rolstoelafhankelijk en beoefent rolstoelhockey in competitieverband.

Donaties van toeschouwers en bedrijven gaan volledig naar het genoemde goede doel. De bijdragen van de sponsoren zal Uwwetloket besteden aan het organiseren van het Uwwetloket Tournament.

Inschrijven kan als individu of als team en is mogelijk tot 15 december via info@uwwetloket.nl. Op 1 december hadden reeds 53 deelnemers zich ingeschreven, er kunnen maximaal 96 deelnemers meedoen. Aanmelden als sponsor of als donateur is ook mogelijk. De organisatie van het Uwwetloket Tournament zorgt voor alle benodigdheden. Meer info bij mevrouw Bakkernes, Maarsbergseweg 8 in Woudenberg of tel: 033-2866505.