• Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer
  • Guido de Boer

'Derbykoning' Renswoude heeft toch een schlemiel

SCHERPENZEEL Een voorafje in de aanloop naar de nacompetitie, dat was de streekderby tussen Valleivogels en Renswoude. De Kraaien wonnen de wedstrijd zonder pepers met 0-1, maar leverden ook de schlemiel van de middag. Als invaller incasseerde Jeffrey van Deuveren na zijn entree direct de gele prent, waardoor hij toe moet kijken wanneer de eerste gang van het hoofdgerecht wordt opgediend.

 

Edward Doelman

 

Renswoude treft volgende week in de eerste ronde van de nacompetitie Sparta Enschede, de nummer vier van de 2e klasse H, terwijl Valleivogels met een dubbel tegen eersteklasser KHC Kampen aan de nacompetitie begint. De winnaars van beide confrontaties gaan in een finale over twee wedstrijden uitmaken wie volgend jaar in de eerste klasse mag spelen. In theorie is het dus mogelijk dat de Vogels en de Kraaien elkaar over twee weken opnieuw treffen. ,,Daar ga ik wel vanuit", grapte Jamal Ouassif na afloop. ,,Maar dan spelen we wel volle bak."

De rechtsbuiten leverde een aardige wedstrijd af, maar de echte scherpte ontbrak. ,,Natuurlijk wil je winnen, dat wil ik altijd. Ik vind ook dat we in de eerste helft die wil ook meer getoond hebben dan Renswoude." Tegelijkertijd zat de nacompetitie ook in het achterhoofd. ,,Ik stond zelf ook op scherp. Je wilt echt geen kaart pakken en geen blessure oplopen. Dat verklaart het verloop van deze wedstrijd."

 

PINEUT De sliding vermijden, af en toe een been terugtrekken; beide ploegen liepen op hete kolen wat dat betreft. Bij de Scherpenzelers stonden er acht man op scherp, terwijl bij de bezoekers drie man op de nominatie van een schorsing stonden. Basisspelers Wilbert van de Fliert en Paul Daalmeijer haalden - net als alle spelers van Valleivogels - ongeschonden het eindsignaal, maar uitgerekend Jeffrey van Deuveren was wel de pineut.

Na vier weken blessureleed werd de jonge Barnevelder een kwartier voor tijd ingebracht, zodat hij toch nog wat ritme op kon doen. Maar binnen tien seconden was duidelijk dat hij volgende week weer toe moet kijken. ,,Ik kom erin en bij m'n eerste duel liep ik door op die tegenstander. Ja, dat ik daar geel voor kreeg, is wel heel zuur. Moet ik weer een wedstrijd missen." De middenvelder ging dus niet met tegenzin aan het bier. ,,Voor de club is het mooi dat we winnen en nog de nacompetitie ingaan, maar ik baal hier natuurlijk flink van."

 

BESLISSENDE FOUT Het 'nakaarten' van de streekderby hoefde verder niet lang te duren, zeker niet wat Robert van den Broek betreft. De verdediger zag na 56 minuten bij een terugspeelbal Henk van Essen over het hoofd en was daarmee schuldig aan de 0-1, naar later bleek de beslissende treffer. ,,We kregen nog best wat kansen, maar de bal wilde er niet in. We bewaren de doelpunten maar voor de nacompetitie", hoopt Ouassif.

De buitenspeler, volgend seizoen te bewonderen bij DTS Ede, weet verder niets van KHC Kampen, de eerste opponent. ,,Ik weet dat ze in blauw-wit spelen en veel doelpunten tegen krijgen, dat is het wel. Maar we zijn van ver gekomen en gaan gewoon uit van eigen kracht. Dan zien we het wel."

 

12 PUNTEN De hoop op een nacompetitie-uitsmijter tegen Valleivogels is ook de voorkeur van Renswoude. ,,Het is in theorie mogelijk, maar wij zijn daar helemaal nog niet mee bezig. Eerst concentreren we ons op Sparta Enschede. Hen verslaan zal al heel moeilijk worden", verwacht coach Eijlander. Maar voor een ontmoeting tegen de buurman is de coach zeker te porren. ,,Voor het publiek en de penningmeesters van beide clubs zal het fantastisch zijn, dat ten eerste." Ook in sportief opzicht zal Eijlander uitkijken naar zo'n eindstrijd. Renswoude is 'derbykoning'. ,,We hebben dit seizoen tegen de clubs uit Scherpenzeel 12 punten behaald, de volle buit dus. En ik heb als trainer nog nooit van de Vogels verloren. Dus ja, zo'n finale zie ik zeker zitten."