• 'Napoleon'start de lange duathlon

  Hannie Lamberink
 • Gert Morren start de korte duathlon

  Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink
 • Hier duiken de deelnemers 'de kuil' in.

  Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink
 • Hannie Lamberink

Deelname verdubbeld: 400 strijders in ´Slag om Austerlitz´

WOUDENBERG Heerlijk weer en de mooie bosrijke omgeving rond de Pyramide van Austerlitz en op het landgoed Den Treek-Henschoten maakten de 6e Pyramideduathlon, bijgenaamd 'de Slag om Austerlitz', op 20 mei opnieuw tot een fantastisch sportevenement met een combinatie van mountainbiken en boslopen. Vorig jaar waren er ruim 200 deelnemers, nu werden dat er ruim 400 waaronder ook Woudenbergers. Er waren 70 vrijwilligers actief.

De voorinschrijving voor de lange duathlon was snel vol. Voor de korte duathlon en de Pyramidetrail van 11 of 20 km was inschrijven op de dag zelf nog wel mogelijk. Het verschuiven van het evenement naar de maand mei speelt daarbij een rol. Net als de Henschotermergames is de Pyramideduathlon nu onderdeel van een serie topevenementen van de NTB. Voor velen was het een kwalificatie moment voor het EK in Roemenië. 

Een bekende figuur bij de door Jan Stehouwer en vereniging Triathlon Soest georganiseerde Pyramideduathlon is altijd 'Napoleon' (Harry) die het startschot geeft voor de lange duathlon van 9,1 km lopen, 27 km fietsen en 4,5 km lopen. Hij wacht de sporters daarna op bij de finish. Voor de korte 'Bouwbedrijf Morren duathlon' gaf Gert Morren als naamgever en sponsor om 9.00 uur het startschot: ,,We sponsoren dit evenement graag om zo onze regio meer bekendheid te geven." Ook restaurant de Pyramide van Austerlitz en AH Woudenberg steunen de Pyramideduathlon.

Martin Vermeer won de korte duathlon (5 km lopen, 13,5 km fietsen en 2,2 km lopen). Winnaar van de lange duathlon werd Mark Hamersma. De trail van 11 km was vorig jaar nieuw en werd dit jaar uitgebreid met 9 km over normaal ontoegankelijk militair terrein op de Leusderhei. Het parcours waarin ook het omhooggaan naar de Pyramide opgenomen was, kende veel hoogteverschillen en geen verzorgingsposten. Zelfs voor goed getrainde atleten was dit een uitdaging: ,,Trailen zoals trailen bedoeld is". Het was een groot succes. Vooral 'de kuil', de vroegere schietbaan waar jagers hun geweren warm schoten, was een spectaculair onderdeel. Edwin Bos won de trail en Rogier Wouters de lange trail.

Info: www.pyramideduathlon.nl