De Bree en 't Schilt zoeken elkaar op

REGIO In elk geval moet de 'Slag om de Pothbrug' een traditie worden. Het tennistoernooi waarbij tennisverenigingen De Bree uit Scherpenzeel en 't Schilt uit Woudenberg het tegen elkaar opnamen, is wat organisatoren Wilbert Pastoor, Edwin van Marlen en Esther de Weijer betreft het begin. ,,We weten niet precies waarvan, maar het is goed om elkaar op te zoeken en samen activiteiten te organiseren."

Het tennistoernooi werd negen dagen geleden afgewerkt op de tennisbanen van 't Schilt. Twaalf Scherpenzeelse en Woudenbergse tenniskoppels streden met elkaar om de wisselbeker. ,,Het werd een schitterende dag met veel gezelligheid, maar ook mooi tennis. Tot aan de finale heeft iedereen genoten", vertellen de drie organisatoren. In de finale versloegen Ramon van Marlen en Rinetta Damme namens 't Schilt het koppel Wouter Worm en Janilda van Steenbergen, die de belangen van De Bree verdedigden. ,,Die uitslag was natuurlijk jammer, maar dat zetten we volgend jaar wel recht", lacht Wilbert Pastoor, die lid is van De Bree. De 'Slag om de Pothbrug' wordt volgend jaar in Scherpenzeel afgewerkt.

Maar als het aan de drie organisatoren ligt, worden de banden tussen beide verenigingen de komende maanden verder versterkt. ,,De afgelopen jaren was er eigenlijk weinig uitwisseling tussen beide verenigingen, terwijl we het wel goed met elkaar kunnen vinden. Dat bewijs werd vorige week geleverd", laat Edwin van Marlen ('t Schilt) weten.

* Lees meer in De Woudenberger en Scherpenzeelse Krant van dinsdag 22 september.