• Guido de Boer

Competitie-indeling: Woudenberg vaak naar Noord-Holland

REGIO De KNVB heeft maandagmorgen de competitie-indelingen voor het seizoen 2019-2020 bekendgemaakt. Eersteklassers Scherpenzeel en Woudenberg zijn terechtgekomen in de eerste klasse A (West 1). Beide clubs speelden vorig seizoen nog in district Oost. Renswoude en Valleivogels zijn net als afgelopen seizoen in de tweede klasse G (Oost) ingedeeld.

Naast de onderlinge derby’s betekent dat voor Woudenberg en Scherpenzeel dat ze streekgenoot Roda’46 uit Leusden treffen. Verder moeten er de nodige kilometers gereden worden voor de uitwedstrijden. Een fors aantal clubs komt uit Noord-Holland.

Renswoude en Valleivogels treffen meerdere opponenten uit de buurt, met onder meer Lunteren, Veensche Boys (Nijkerkerveen) en de Veenendaalse clubs VRC en de Merino’s. Wanneer de regioploegen elkaar treffen, is nog niet bekend. Het competitieprogramma wordt later bekendgemaakt.

Eerste klasse A (West 1)

AFC, Argon, FC De Bilt, BOL, FC Breukelen, Huizen, Monnickendam, Roda’46, Scherpenzeel, WV-HEDW, Woudenberg, ZOB, Zuidvogels en Zwaluwen’30.

Tweede klasse G (Oost)

ASV Dronten, AVW’66, Batavia’90, Be Quick, FC Dinxperlo, FC Horst, Lelystad'67, Lunteren, Merino’s, Renswoude, Unicum, Valleivogels, Veensche Boys en VRC.