• Thomas Broedelet slaat de handen voor z'n gezicht na een doelpunt van OWIOS.

    Guido de Boer
  • Hafid Charadi kruipt voor z'n tegenstander.

    Guido de Boer
  • De overtuigende goal van Rence van der Wal kwam te laat.

    Guido de Boer

Comeback Scherpenzeel komt te laat

SCHERPENZEEL Het blauwwitte thuispubliek had zich al verzoend met een 0-2 nederlaag tegen OWIOS, toen Scherpenzeel in blessuretijd een onverwachte comeback maakte. Rence van de Wal tekende de aansluitingstreffer aan, waarna Dittgher Aarsen na het uitspelen van de keeper alsnog een punt kon binnenhengelen. De rechterspits schoof de bal echter naast de verkeerde kant van de paal, zodat de 1-2 nederlaag niet uitgewist werd. ,,Ik baal ervan dat je van deze ploeg, die niet kwam om te voetballen, moet verliezen", spreekt Dik Peters van Ton.

 

De coach beaamde dat het voetbal zeker niet goed was, maar hij vond wel dat zijn ploeg geprobeerd had het spel te maken. ,,We hadden onszelf ook moeten belonen toen het nog 0-0 stond." Scherpenzeel was in het eerste kwart van de wedstrijd inderdaad optisch sterker, met één serieus wapenfeit als resultaat. Aarsen schoot het leer echter tegen OWIOS-keeper Ponstein aan.

 

ERIN GETRAPT Halverwege het eerste bedrijf meldden de Oldebroekers zich ook voor het eerst bij de goal van Sjoerd van Elst, die als doelman de voorkeur kreeg boven Coen Uyterwaal. Met name Hendrik Uitslag liet zich gelden en bezorgde Mark van Baaren een rotmiddag. Uitgerekend hij stond na ruim een half uur ook op de juiste plek, toen meerdere Scherpenzelers stonden te slapen. ,,In de wedstrijdbespreking hebben we nog zo gehamerd op de omschakelmomenten. We trapten er weer in", analyseert Dik Peters van Ton de 0-1 voor OWIOS. De marge werd vlak voor de pauze verdubbeld. Uit een geklutste corner schoot Bennie Veldhoen met links fraai raak. ,,Daar moet je gewoon voor klappen."

Na rust stopte Scherpenzeel veel energie in de wedstrijd, maar OWIOS neutraliseerde de wedstrijd vakkundig. ,,Zij wilden helemaal niet voetballen", zag Peters van Ton, die toegaf dat zijn ploeg lang niet bij machte was om een bres van betekenis te slaan. Dat lukte pas in de blessuretijd, maar die tijd bleek te kort om een slechte competitiestart alsnog af te wenden.

 

Later worden meerdere foto's van deze wedstrijd hier gepubliceerd.