Berkhof stopt als voorzitter vv Scherpenzeel

SCHERPENZEEL ,,Het is tijd voor een nieuwe roerganger die blijft bouwen aan onze mooie club." Dat zegt Ewout Berkhof over zijn naderende afscheid als voorzitter van vv Scherpenzeel. Hij hanteerde sinds zes jaar de voorzittershamer en vervulde daarvoor drie jaar diverse andere taken binnen de club. ,,Een opvolger met frisse ideeën lijkt mij het best voor de club. Daarnaast wil ik graag ook meer tijd voor mezelf hebben, zowel privé als zakelijk voor mijn bedrijf."

In zijn tijd als preses maakte hij hoogte- en dieptepunten mee. ,,Het kampioenschap in de vierde klasse en de daaropvolgende promotie vanuit de derde klasse waren natuurlijk fantastisch om mee te maken, net als de vieringen van het 90- en 95-jarig bestaan", bevestigt Berkhof. Als dieptepunten wordt het overlijden van clubleden genoemd. ,,Ik denk dan direct aan onze secretaris Tom Eitjes, dat had enorme impact op mij." Een ander dieptepunt is het spaak lopen van de fusie met Valleivogels. ,,Dat hebben we inmiddels verwerkt, maar blijf ik nog steeds jammer vinden."

De komende weken wordt gezocht naar een opvolger voor Berkhof, die volgende maand op de algemene ledenvergadering officieel afstand doet van zijn functie.