• Cees Wolswinkel

    Foto Rinus van Denderen

'Barvrijwilligers Valleivogels regelmatig geschoffeerd'

SCHERPENZEEL Kantinevrijwilligers van Valleivogels voelen zich 'regelmatig geschoffeerd' en 'brutaal benaderd' door mensen die in de kantine een bestelling doen. Dat schrijft voorzitter Cees Wolswinkel op de clubwebsite. ,,Dat dit bij ons in de kantine voorkomt, is ontoelaatbaar. De vrijwilligers stellen hun vrije tijd beschikbaar voor de club."

 

Wolswinkel maakt de vergelijking met zinloos geweld rond hulpverleners. ,,Iedereen heeft vast wel eens een bericht gelezen dat ambulancepersoneel dat een slachtoffer van een ongeluk eerste hulp verleent, belaagd wordt door omstanders. Als je dat leest kun je eigenlijk niet geloven dat dit bestaat. Het is natuurlijk niet geheel te vergelijken, maar toen wij als bestuur de melding kregen dat kantinepersoneel zich regelmatig geschoffeerd en brutaal benaderd voelt door mensen in de kantine die een bestelling doen, konden ook wij onze oren niet geloven."

Volgens de voorzitter van Valleivogels overwegen de vrijwilligers die het overkomt inmiddels te stoppen met hun taak. Dat zou onwenselijk, maar begrijpelijk zijn. Wolswinkel eist daarom respect voor zijn vrijwilligers. Ook zegt hij dat bij herhaling 'man en paard' genoemd zal worden. ,,Het woord respect wat in het huidige voetbal als standaard wordt gehanteerd is zeker van toepassing voor onze vrijwilligers."