• Deelnemers op de 10½ km in actie tijdens de Dorps Run.

  Adriaan Hosang
 • Rostoeler Diana Jansen uit Bodegraven in actie in Renswoude.

  Adriaan Hosang
 • De winnaar van de marathon, Alexander Spasov.

  Adriaan Hosang
 • De start van de Kidsrun.

  Adriaan Hosang
 • Blije lopers onderweg.

  Adriaan Hosang
 • Deelnemers aan de Kidsrun op het Dickerijsterlaantje.

  Adriaan Hosang
 • De kopgroep op de ½ marathon op de Dorpsstraat.

  Adriaan Hosang
 • Blijdschap bij het passeren van de finish.

  Adriaan Hosang
 • Lopers op de Dorpsstraat, gestart op de 10½ km.

Alexander Spasov wint 35e halve marathon van Renswoude

RENSWOUDE Op de eerste zaterdag van november staat Renswoude in het teken van de Dorps Run Renswoude en dus volop drukte in en om de Sporthal 'de Hokhorst'. In het kader van die Dorps Run Renswoude was er de Kidsrun over 1 km, de 5 km, de 10,5 km en de halve marathon voor recreanten en KNAU lopers. Op alle vier de afstanden was het wethouder Arnout Wijs die de lopers wegschoot.

In totaal verschenen er zaterdag 383 deelnemers aan de start, iets waar de organisatie best wel tevreden over was. 

Terwijl nog tal van lopers zich melden om hun startnummer af te halen en andere zich nog inschrijven zijn het de jongens en meisjes op de Kidsrun die het spits afbijten. Om 12.30 uur klonk het startpistool van wethouder Arnout Wijs en spurten de jongens en meisjes er vandoor, voor de 1 km. Bij de meisjes t/m 9 jaar werd Ralia Cherkaoui uit Veenendaal winnaar in 5:27 minuten, bij de jongens Rens Arends uit Veenendaal in 4:27 minuten. Winnaar bij de meisjes 10-12 jaar werd Melissa van Keulen uit Veenendaal in 4:06 minuten en bij de jongens Rick Blotenburg uit Renswoude in 4:51 minuten.

De 5 km bij de dames werd gewonnen door Femke Ysla uit Nijland in 19:05. Winnaar bij de heren Dirc Olde uit Veenendaal in 17.31.

Een kwartier voor de 10,5 km ging de halve marathon van start. Op beide afstanden vormde zich al snel een kleine kopgroep en daarin zaten lopers die zich niet meer zouden laten inhalen. De 10½ km bij de vrouwen werd gewonnen door Anna van Dam uit Achterveld in 48:40; 2e Karin Brinkman uit Veenendaal in 49:09 en 3e Nelise Westeneng uit Veenendaal in 53:03. Winnaar bij de heren werd Mali Jeylani uit Utrecht in 36:31; 2e Evert Dirksen uit Veenendaal in 37:12 en 3e Mechior van de Pol uit Apeldoorn in 39:13.

Winnaar van de halve marathon werd Alexander Spasov uit Amstelveen in 1.4.39 ; winnaar bij mannen 35: Michel Besseling uit Amersfoort in 1.20.39; winnaar bij mannen 55 Bé Hoving uit Overberg in 1.32.31. Winnaar Alexander Spasov liep voor de 1e keer in Renswoude en was te spreken over het parkoers en de organisatie. Hij was vast van plan volgend jaar weer van start te gaan.

Bij de dames was Marieke van den Brink (vrouwen 35) uit Barneveld de snelste in 1.33.12; 2e Gea Benjamins uit Emmen in 1.40.30. Winnaar vrouwen senioren: Annick Mooij uit Renswoude in 1.36.44 en 2e Marieke Musegaas uit Maarsbergen in 1.37.38. Winnaar vrouwen 55 Hennie van de Kamp uit Putten in 1.56.59. De beker voor de beste regiolopers ging naar David Beeldsnijder uit Renswoude in 1.33.18.

Diana Jansen uit Bodegraven legde de halve marathon in een rolstoel af. Diana: "Het was een pittig parkoers, super leuk, maar af en toe ook best veel wind. Maar er was ook zon". Voorzitter Adriaan Hosang bedankte de deelnemers, maar ook alle vrijwilligers, de beheerders van de sporthal, de EHBO en sponsoren en in het bijzonder Cor Albert Bos en Bertus Verbeek. Waarderende woorden ook voor Erik van Voorthuizen, die in het kader van sponsoring veel goed werk had verricht. Tenslotte zei Hosang dat hij, na 35 jaar, ging stoppen en de organisatie graag overliet aan een ander. Hij kreeg een mooi boeket bloemen en lovende woorden.