Welke vorm van traprenovatie past bij uw woonwensen?

03-12-2019, 14:16 |Van onze partner

Trappen zijn niet langer alleen objecten die twee verdiepingen in een woning met elkaar verbinden. Tegenwoordig behoort het namelijk tot de mogelijkheden om uw trap om te toveren tot een waar designobject met een luxueuze uitstraling! Stairz biedt u tal van mogelijkheden om met traprenovatie een eyecatcher van uw trap te maken in de hal of in de woonkamer! Dat kan bovendien bij elke trap. Of uw trap nu verouderd, beschadigd of onveilig geworden is, traprenovatie biedt de oplossing. Wanneer u deze door de specialisten van Stairz laat uitvoeren, heeft u voor jaren weer een mooie en veilige trap.

Welke vormen van traprenovatie zijn mogelijk?
Wanneer u thuis een dichte trap hebt, dan bevindt zich hieronder vaak een toilet, berging of trapkast. De traptreden zijn in dat geval verbonden via stootborden. Ofwel: verticale planken tussen de treden. Bij de renovatie van de trap hoort dan tevens het monteren van nieuwe stootborden en eventueel ook sluitlijsten en overzettreden. Heeft uw woning een betonnen trap? Ook deze is uitermate geschikt voor het mooie Stairz trede-over-trede-systeem. Kale traptreden worden hiermee voorzien van schitterende planken. Deze hebben ook nog eens de voordelige eigenschappen dat ze extra bestand zijn tegen stoten, krassen en slijtage, een geluiddempende werking hebben en antislip zijn.

Open trappen vereisen extra kwaliteit
Wanneer u kiest voor open trap renovatie dan is goed te zien waarom gedegen expertise is vereist. Omdat ieder onderdeel vanuit de woonkamer of gang direct zichtbaar is, is er voor half werk absoluut geen plaats. Daarom moet ieder onderdeel variërend van de voor- en achterzijde, de trapwangen, de balusters, de palen en de leiwang perfect worden uitgevoerd. U hebt de keuze uit een enkelvoudige of volledige renovatie. Hiervoor zijn vakkundige montage en afwerking vereist. Bij het trede-over-trede-systeem van Stairz worden de nieuwe onderdelen op maat gemaakt. Vervolgens worden deze over of in de plaats van de oude onderdelen geïnstalleerd.

Laat uw open trap dicht maken
Wist u dat het tevens tot de mogelijkheden behoort om een open trap dicht te laten maken? Dat kan vanwege diverse woonwensen. Natuurlijk vanwege de veiligheid. Maar een dichte trap kan ook bijdragen aan het besparen van stookkosten of het creëren van extra bergruimte in huis. De trapspecialisten van Stairz adviseren u graag!

De overtreffende trap van Stairz
Iedere traprenovatie uitgevoerd door de vakmensen van Stairz is het resultaat van jarenlange technische kennis en know how. Zij weten dat iedere trap uniek is en dus ook zo moet worden behandeld. Het maatwerk dat hiervoor is vereist, wordt uitgevoerd met mallen op basis van uw bestaande trap. Op deze manier sluit ieder nieuw onderdeel perfect aan! U krijgt dan ook 20 jaar garantie tegen doorslijten. Wilt u de trap in uw woning met traprenovatie ook voorzien van een nieuwe look? De vakkundige adviseurs van Stairz komen kosteloos langs en geven u vrijblijvend advies op maat. Uiteraard ontvangt u direct een offerte.