Vier zaken om aan te pakken in het voorjaar

03-02-2020, 14:35 |Van onze partner

Het voorjaar is het perfecte moment om je tuin een goede opknapbeurt te geven. Het weer is wat milder en je planten beginnen langzaam maar zeker te groeien en te bloeien. Door je tuin goed te verzorgen, geniet jij de rest van de lente en zomer van een prachtige tuin. Hier vind je vier belangrijke zaken die je aan moet pakken in het voorjaar.

Maak je tuin schoon
Je denkt er vast op tijd aan om je woning schoon te maken, maar je tuin verdient af en toe ook een schoonmaakbeurt. Ook wanneer je je tuin laat ontwerpen,is het belangrijk om te vragen hoe je bepaalde tuinelementen moet reinigen. Hoe moet je de groene aanslag van je schutting en houten vlonder verwijderen, en welke schoonmaakmiddelen zijn geschikt voor je tegels? Een goede hovenier heeft hier de antwoorden op. Vergeet ook niet om alle vogelhuisjes leeg te maken en schoon te boenen. Zo krijgen ook de vogels een nieuwe start.

Doe een bodemtest
Is je grond in optimale conditie? Dan krijgen je bloemen en planten alles wat ze nodig hebben om volop te groeien. Je controleert de staat van je grond met behulp van een bodemtest. Deze koop je gewoon bij het tuincentrum. Dankzij deze test zie je precies of je grond meer mest nodig heeft, of misschien wat extra kalk moet krijgen. Zo weet je wat er speelt en ben je in staat om jouw grond zo gezond mogelijk te houden.

Fris je gazon op
Er gaat niets boven een egaal stuk gras met een prachtige groene kleur. Na de winter ziet je gazon er meestal wat dun en slap uit. Dat is geen probleem, want je knapt het gewoon weer op door het gras op de hoogste stand te maaien. Wanneer het goed kort is, zie je meteen op welke plekken je extra zaadjes moet strooien. Prik meteen wat gaatjes in het gazon voor een goede verluchting.

Snoei je planten
Een groot deel van je planten snoei je het beste in het najaar, maar ook in het voorjaar moet je aan de slag. Heb je struiken die pas na juni beginnen te bloeien? Deze snoei je het beste zodra de lente is begonnen. Ook laatbloeiers zoals vlinderstruiken, rozen en lavendel snoei je het beste in het voorjaar. Zo geniet je over een aantal maanden weer van prachtige bloemen in je tuin.