Tover je tuin om in een groene oase

06-02-2020, 10:22 |Van onze partner

Lijkt het je heerlijk om een prachtige groene tuin te hebben met ontelbaar veel bloemen en planten? Dan is het misschien lastig om te weten waar je moet beginnen. Geen zorgen, want dankzij deze handige tips creëer jij je eigen groene oase in je achtertuin.

Gebruik zo min mogelijk tegels
Een mooi betegeld tuinpad ziet er natuurlijk prachtig uit, maar het is belangrijk dat tegels niet de boventoon voeren in je tuinontwerp. Zorg ervoor dat er een goede balans ontstaat tussen de hoeveelheid straatwerk en de hoeveelheid planten in je tuin. Maak bijvoorbeeld een aangenaam terras en zorg voor een aantal tegelpaadjes, maar houd de rest van je grond groen. Zo voorkom je dat je tuin te strak en modern aanvoelt, wat natuurlijk niet bij een groene oase past.

Benut niet alleen de grond
Je maakt een goede start door al je open grond te bedekken met bloemen, planten en bomen. Toch is dit niet de enige manier om je tuin wat groener te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van je schutting? Dit is de ideale plek om wat plantenbakken op te hangen. Ook klimplanten geven je tuin een weelderige uitstraling en zien er ontzettend leuk uit. Heb je een overkapping in je tuin? Kies er dan voor om hier wat hangplanten aan te bevestigen.

Combineer meerdere planten met elkaar
In een moderne tuin zal je voornamelijk borders zien met daarin grote vlakken met dezelfde planten. Deze strakke look is niet geschikt voor een groene oase, waar het moet lijken alsof iedere plant er onbedoeld groeit. Zorg er daarom voor dat je allerlei verschillende planten met elkaar combineert. Dat houdt je tuin levendig en zorgt bovendien voor een natuurlijke balans. Zo zorgt de juiste combinatie van planten ervoor dat je nooit last zal hebben van insectenplagen. Informeer gerust eens bij een hovenier voor meer informatie.

Decoreer je tuin
Een groene tuin staat voornamelijk in het teken van bloemen en planten, maar dat betekent niet dat je hem niet aan kunt kleden. Stijlvolle decoraties zoals houten bankjes, waterornamenten en beeldjes zien er prachtig uit in deze tuinen. Maak het niet te bont en houd het bij enkele blikvangers die je op verschillende plekken in je tuin verstopt. Zo maak je jouw achtertuin helemaal eigen en creëer je een plek waar jij je echt thuis voelt.