Online shoppen doe je zo

20-03-2020, 17:09 |Van onze partner

Online shoppen wordt steeds populairder: wie doet het tegenwoordig niet? Het is handig wanneer het slecht weer is of wanneer je niet veel tijd hebt om helemaal de stad in te gaan. Je kunt online van iedere winkel de nieuwe collecties bekijken en je hoeft niet tussen de menigte te rennen om die ene broek te scoren. Wel is het belangrijk dat je weet hoe je goed online kunt shoppen. In dit artikel geven we je handige tips voor online shoppen.

Online warenhuizen
Zijn er meerdere dingen die je in één keer wilt bestellen zoals een horloge, jas en wat kaarsen? Kijk een op de website van The Little Green Bag. Je kunt hier voor vrouwen, mannen en kinderen kleding, accessoires, tassen en meer bestellen. Dit is een groot voordeel, want je hoeft niet heel het internet af te gaan voor drie verschillende producten. Je kan alles vinden op één website. Zit iets niet goed of vind je het niet mooi staan? Ook dan hoef je maar één pakket te retourneren met de spullen die je niet wilt houden zonder dat je verschillende pakketjes moet maken hiervoor.

Achteraf betalen
Veel webshops bieden tegenwoordig de optie achteraf betalen aan. Het is erg verleidelijk, want het maakt het bestellen makkelijker en vaak bestel je veel meer dan nodig is. Om deze reden raden we het achteraf te betalen af. De regel geldt nog steeds: geef geen geld uit dat je niet hebt. Het beste wat je kunt doen is een budget opstellen voor jezelf iedere maand. Heb je deze maand minder uitgegeven? Dan kun je het budget van de volgende maand iets verhogen. Zo ben je bewuster met geld bezig en bestel je geen spullen die je niet nodig hebt.

Veiligheid
Voordat je iets bestelt, wil je zeker weten dat je dit veilig doet. Zorg ervoor dat je laptop beveiligd is voor virussen en kijk of de webshop een keurmerk heeft. Denk hierbij aan een Thuiswinkel Waarborg of Webshop keurmerk. Let ook goed op het webadres wanneer je gaat afrekenen. De webshop is beveiligd wanneer het webadres begint met https://. Vaak zie je hiernaast ook een hangslot en weet je zeker dat het een beveiligde webshop is. Zorg er ook voor altijd de bon en de bevestiging van de bestelling te bewaren. Mocht er toch iets misgaan heb je een betaalbewijs zodat je je geld terug kan krijgen.

Heb je zelf nog tips voor online shoppen? Deel ze hieronder! Wij wensen je alvast veel shopplezier!