Internet, tv en bellen in Woudenberg: er is keuze genoeg

20-01-2020, 11:32 |Van onze partner

In tegenstelling tot veel andere dorpen en steden is er in Woudenberg een prima glasvezelnetwerk te vinden. Dit betekent niet alleen dat je naast VDSL- en kabelabonnementen ook voor een glasvezel abonnement kunt kiezen, maar ook dat je keuze hebt uit tientallen verschillende aanbieders, pakketten en mogelijkheden. Maar het wisselen van internet provider is niet iets wat mensen graag zomaar doen. Wat als de nieuwe aanbieder uiteindelijk toch duurder blijkt te zijn, wat als de service minder aantrekkelijk blijkt te zijn of wat als de overstap veel moeite kost?

Gelukkig is het overstappen naar een nieuwe provider de afgelopen jaren steeds makkelijker en betrouwbaarder geworden. Simpelweg het lezen van reviews van andere internetgebruikers en het gebruiken van een overstapservice (welke aangeboden wordt door bijna iedere provider op het moment) maken dat een overstap in no-time gemaakt kan zijn en dat er al snel tientallen euro’s per maand bespaard kan worden. In sommige gevallen komt er na de overstap zelfs gratis een monteur langs om alles voor je aan te sluiten en installeren! Wat wil je nog meer?!

Glasvezel, VDSL of kabel?
Omdat je in Woudenberg gebruik kunt maken van een glasvezelnetwerk is dit in veel gevallen ook waar de keuze op valt. De snelheid is nu eenmaal ongeëvenaard. Maar ook de kabelverbindingen van sommige aanbieders behalen behoorlijke snelheden en zijn qua prijs vergelijkbaar met de glasvezelverbindingen. Maar hoewel die kabelverbinding erg interessant kan lijken, is het ook belangrijk om een oog op de toekomst te houden: de kans dat de glasvezelverbindingen alleen maar sneller worden is namelijk erg groot! Wil je graag

op het budget letten en kies je liever voor de goedkoopste mogelijkheid? Dan is het VDSL-internet wat je zoekt. Hoewel het op veel gebieden nog flink te wensen overlaat, zorgt het er gegarandeerd voor dat je het goedkoopste abonnement kunt gebruiken. De trage of slechte verbinding zou je eventueel nog wat kunnen verbeteren door een wifi-versterker of een betere router aan te schaffen.

Alles-in-1-pakketten
Dan zijn er ook de ontzettend aantrekkelijke alles-in-1-pakketten nog. Een pakket waar maar genoeg mogelijkheden zijn; zowel op het gebied van diensten en toepassingen als op het gebied van prijzen en contracten. Hoewel bijna iedere aanbieder de standaard zenders wel in het pakket aanbieden, zijn de extra zenders in veel gevallen verschillend. Gebruik een handige vergelijkingssite om direct te zien welke pakketten er mogelijk zijn voor jouw postcode en welke prijzen hieraan verbonden zitten.

Vaste telefonie
Hoewel de vaste telefonie jaren geleden nog ontzettend interessant kon zijn, wordt er tegenwoordig steeds vaker gebruik gemaakt van mobiele telefonie of zelfs simpelweg het bellen via de internetverbinding (denk bijvoorbeeld aan bellen via WhatsApp of Facebook Messenger). Dit maakt dat de vaste telefonie niet alleen minder vaak gebruikt, maar ook nog eens een stuk duurder wordt. Denk vooraf dus even goed na of je de vaste telefoonlijn eigenlijk nog wel nodig hebt om hier wellicht een aantal tientjes per maand mee te kunnen besparen!

Welke keuzes je uiteindelijk ook maakt; in Woudenberg is er keuze genoeg!