Hoe voorkom ik een daklekkage?

19-12-2019, 11:16 |Van onze partner

In de winter zijn er veel mensen die problemen omtrent hun dak krijgen. Een daklekkage is één van deze problemen. De dakdekker Amersfoort geeft je advies over het onderhouden van je dak. Wat veel mensen niet weten, is dat ze hun eigen dak minstens twee keer per jaar dienen te inspecteren. Een keer in het voorjaar, maar ook zeker een keer in het najaar. Vervelende lekkages of schade aan het dak wordt namelijk vaak door mos en gevallen bladeren veroorzaakt. Het groen wat niet op je dak thuishoort verstopt de dakgoten en zorgt ervoor dat de dakbedekking losser kan komen te liggen of kan worden aangetast. Maar hoe voorkom je eigenlijk een lekkage aan je dak?

Diverse oorzaken van een daklekkage 
De dakdekker in Amersfoort staat in noodgevallen altijd voor je klaar. Zeker op het moment dat je een lekkage aan je dak ontdekt, is het noodzakelijk om zo snel mogelijk een professional in te schakelen. Lekkage aan je dak hoeft niet altijd door je eigen dakbedekking te komen. Zo kan een lekkage in het dak van de buren in jouw dak doorgesijpeld zijn. Ook kan het zijn dat het daklood in je dak gescheurd is. Zoals je leest kan een lekkage in je dak meerdere oorzaken hebben. Wat de oorzaak precies is, kan een dak expert voor je uitzoeken. Als je weet waardoor de lekkage ontstaan is, kan er een passende oplossing voor je aangedragen worden.

Dit kan je zelf doen om lekkages aan uw dak te voorkomen
De oorzaken voor een lekkage aan je dak liggen vaak aan een beschadigde dakbedekking, verschoven dakpannen of een verstopte dakgoot. Al deze nare oorzaken van lekkages kun je zelf al voor zijn, op het moment dat je het dak meermaals per jaar inspecteert. Zie je veel bladeren in de dakgoot liggen? Verwijder deze dan voorzichtig zodat de dakgoot niet verstopt raakt. Ook losse of verschoven dakpannen kun je tijdens de inspectie meteen weer op hun plek leggen. Wanneer er takken op het dak liggen is het ook belangrijk dat je deze weghaalt. Eigenlijk moet alles wat niet op je dak thuishoort, verwijderd worden.