Crossbodytas is meest veelzijdige tas

20-05-2020, 13:56 |Van onze partner

Schoudertassen worden steeds vaker crossbody gedragen. Waarom dat is, lees je hier.  

De vroegere postbode wist het eigenlijk al. Als je een tas comfortabel met je mee wilt dragen, draag je deze crossbody. Van het woord had nog niemand gehoord, en niemand deed het zoals hij (dames liepen toen zelden de post), maar de crossbody tas was geboren. 

Er is nooit een Nederlands woord voor bedacht. We gebruiken het Engelse woord voor het dwars over je bovenlijf dragen van een tas. In navolging van de postbode, en de latere postbezorger en bezorgersters, werd meer en meer de schoudertas als crossbodytas gedragen. Gewoon door de schouderband wat te verstellen. 

Dat is vooral fijn omdat dat lekker draagt en je je handen vrij hebt. De tas hangt stevig op de heup, of wat hoger zoals je wilt, en je kunt er gemakkelijk iets uitpakken zonder dat je de tas van je lijf hoeft te nemen. Dat is het nadeel van een rugzak. De crossbodytas is in dit geval in het voordeel, en dat wist de postbode ook! 

Tassen worden op meerdere manieren gedragen

Inmiddels dragen zowel vrouwen als mannen een crossbodytas. De vrouwen over bijvoorbeeld een tuniek, jumpsuit of lange jas. De mannen over hun jack, colbertjasje of anderszins. Vooral de schoudertas heren die crossbody wordt gedragen, staat volop in de belangstelling. 

Ze zijn er in leer, canvas of van kunstleer en PU. Kwalitatief mooie tassenmerken bieden ze in veel kleuren aan. Denk aan RAINS, Burkely, Still Nordic, Calvin Klein, MYOMY, DSTRCT en ga zo maar door. 

In het land der tassen doen zich nogal eens verschuivingen voor als het gaat om de manier van het dragen van een tas. Soms is de schoudertas hot, een andere keer de rugzak of de crossbodytas. Fabrikanten zijn daar goed op ingesprongen door tassen te creëren die met behulp van een verstelbare schouderband op meerdere manieren gedragen kunnen worden. 

Een handtas kan ook over de schouder of crossbody worden gedragen, evenals crossbody met de tas op de rug, wat handig is als je fietst. De crossbodytas lijkt daarmee een stuk veelzijdiger van de rugzak.