Blunders van jonge ouders, herkenbaar?

10-09-2019, 08:17 |Van onze partner

Wie oudere kinderen heeft, kan het zich vast herinneren. Wie nog geen kinderen heeft, zal dit hoofdschuddend lezen. Wacht maar… tot je zelf zover bent.  Je moet aan alles wennen, alles leren en dat geldt zeker ook voor het verzorgen van een baby. Dan is fouten maken heel gewoon. Alleen durft bijna niemand dit toe te geven. 
 

Later kun je er om lachen, nu even niet
Het ouderschap leer je met vallen en opstaan. Bij een eerste kindje gaan we allemaal wel eens in de fout en later kunnen we er om lachen. Op het moment zelf niet natuurlijk, maar wees gerust. Je bent niet de enige. Iemand nog meer ervaringen?

Wat er zoal fout gaat
Nagels
Jouw nagels zijn mooi, die van je kindje moeten dat ook zijn. Nu willen die laatste nog wel eens scherpe randjes hebben. Je kindje kan zich er zelf makkelijk mee verwonden. Dus ga je knippen. Maar let op. Doe dat niet te vroeg. In het begin is dat nageltje nauwelijks nog te knippen. Het zit veel te vast. Heb geduld. Je kind is nog lang niet rijp voor de nagelstudio. 
 

Luiers
Pakken vol. Je kunt er niet genoeg van hebben. Die billetjes groeien hard met het lijfje mee, dus voor je het weet ben je aan een volgende maat toe. Ach, nog negen pakken van die kleine maat in huis? Zonde. Want die passen echt niet meer. Krijg je lekkage. 
 

Tassen
Een babyroze luiertas kopen omdat je helemaal in een roze wolk zit. Na een week denk je al: help, waar is mijn gevoel voor stijl gebleven. Niet getreurd. Er zijn voldoende luiertassen in de handel die wel die volwassen uitstraling hebben en helemaal uitgerust zijn om als luiertas door het leven te gaan. Leren tassen met een verschoningsmatje erin, een vuilafstotende voering en heel veel vakken voor heel veel spullen. Heb je dus een bloemetjes-exemplaar gekocht, dan is er altijd een tweede kans. Ga op zoek naar die mooie kwaliteitstas, een leren tas dames die je als luiertas met flair stijlvol zult dragen. 
 

Kleding
Lekker hè, babykleertjes kopen. Je koopt en koopt, totdat je leren tas vol zit en de kastplanken uiteindelijk vol liggen met rompertjes, shirtjes, maillootjes in maat 68. Waar je kind dus na een paar weken al uitgegroeid is. Zit je met al die kleertjes. Sommige kledingstukken heeft het misschien niet eens een keer gedragen. Koop daarom verschillende en oplopende maten. Als het goed gaat, groeit je baby als kool. 
 

Kruipen
Ze groeien niet alleen als kool, ze ontwikkelen zich ook enorm snel. Voor je het weet zitten ze rechtop of gaan ze kruipen. Dat had je even niet door, toen je met de buurvrouw in de voortuin stond te praten, terwijl je kindje lief op z’n kleed op de grond lag. Ineens zie je je kind over de buitendrempel gaan, zo op jouw stemgeluid af. Het gebeurt! 
 

Jongens
Jongens, dat is een verhaal apart. Zeker als je deze aan het verschonen bent. Die piesen zo een eind de lucht in. Niet alleen de commode nat, maar jij ook. Tip: dek dat piemeltje even af.