• Woongroep de Wilgenhoeve

    Karin

Informatie avond 12 september de Wilgenhoeve

09-09-2019, 11:20 | Lezersnieuws | Karin

Al vele jaren runnen Wim en Anja van de Fliert de Zorgboerderij “Groot Wagensveld” aan de Barneveldsestraat in Renswoude. In de loop der jaren is die zorg voor hen die dat nodig hebben steeds meer gegroeid. In feite begon die zorg voor Wim en Anja hebben drie kinderen, een zoon en twee dochters. Na de geboorte van dochter Evita werd een hersenvliesontsteking geconstateerd, ze werd doof en communiceren gebeurde via gebarentaal. Vier jaar later kwam Neline, die tijdens de zwangerschap een zuurstoftekort bleek te hebben gehad. Een lief meisje met een verstandelijke beperking, iemand die dus zorg nodig had en dat ook via een liefdevol thuisfront kreeg. 

Wim en Anja hebben een grote wens om een geschikte woonvoorziening voor hun dochter te realiseren. Ze willen in Scherpenzeel een wooninitiatief starten voor 7 bewoners met een beperking, leeftijd van circa 18 tot 30 jaar. Hun dochter Neline zal daar ook woonachtig zijn en ieder appartement heeft een tuin of balkon en er is een gezamenlijk woonkamer/keuken. In de nieuwe appartementenwoning zullen ook Gerrelt en Marije Bos, voor wie het verlenen van zorg en begeleiding zeker niet vreemd, samen met enkele medewerkers de begeleiding voor hun rekening nemen. Zo wordt er daar dan met elkaar gekookt, gegeten, worden er activiteiten gedaan en gewerkt op de boerderij. 

De Wilgenhoeve moet een passende woonplek worden waar men samen deel uitmaakt van de maatschappij, zo vertelt een enthousiaste Wim van de Fliert. Op 12 september om 20.00 uur is er een infoavond bij Zorgboerderij Groot Wagensveld aan de Barneveldsestraat 36 in Renswoude. 

Bent u geïnteresseerd: kijk dan op de facebookpagina van Boerderij Groot Wagensveld, op de website: www.wilgenhoevewonen.nl of mail naar: info@wilgenhoevewonen.nl.