• Elizabeth Heijblom

Zomerseizoen overgangsperiode voor Hens

WOUDENBERG De nieuwe exploitant van het Henschotermeer heeft nog geen concreet businessplan. Hij ziet het komende zomerseizoen als een overgangsperiode, waar hij zich met name zal richten op beheer en veiligheid.

Dit vertelde wethouder Gijs de Kruif donderdag aan de raad. De wethouder heeft samen met de wethouder van de Utrechtse Heuvelrug en de gedeputeerde een gesprek gehad met de nieuwe exploitant. ,,Wij hebben met hem gesproken over de onrust en het onbegrip van de inwoners over entreeheffing voor het Henschotermeer. Meneer Van de Lagemaat begrijpt dit, maar stelde opnieuw dat het heffen van toegang noodzakelijk is. Hij kan hier nu nog geen verdere duidelijkheid over geven. Het komende zomerseizoen ziet hij als overgangsperiode" volgens De Kruif.

Beide wethouders hebben hun hulp aangeboden bij de vergunningsprocedures voor alternatieve ontwikkelingen aan het Henschotermeer. Verder is door de provincie, beide gemeenten en de exploitant afgesproken dat de provincie Utrecht een leidende rol zal spelen in alle communicatie om zo te zorgen voor meer duidelijkheid en minder onrust.