Zomeravondconcert in Maranathakerk Woudenberg

WOUDENBERG In de Maranathakerk Woudenberg wordt zaterdagavond 20 augustus weer een zomeravondconcert gegeven. De Zeeuwse organist Joost van Belzen komt spelen op het Verkerk orgel. Hij brengt diverse improvisaties van psalmen en geestelijke liederen ten gehore. Ook is er samenzang. Dominee Van Blijderveen houdt de meditatie.

Dit zomeravondconcert is bedoeld voor gemeenteleden, vakantiegasten en alle andere belangstellenden. De avond begint om 19.30 uur en iedereen is van harte welkom. De toegang is vrij. Na afloop is er de mogelijkheid om wat te drinken. Er is een cd-verkooptafel aanwezig.

Joost van Belzen werd op 16 augustus 1988 geboren in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart.

Al op jonge leeftijd werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen. Op 15- jarige leeftijd werd Kees van Eersel zijn orgelmeester.

Joost is als organist verbonden aan diverse (project)koren. Sinds de zomer van 2016 is Joost benoemd als organist van de Hervormde kerk van Nieuwpoort. Hij zal daar met enige regelmaat de diensten begeleiden op het van den Heuvel orgel.

Verder werkt Joost veelvuldig samen met Peter Wildeman. Zij vormen samen het duo '4-handen'. In maart 2008 is hun eerste cd opgenomen. In juli 2009 gaf het duo een concert in de USA. Verder speelt Joost veelvuldig in binnen en buitenland. Hij gaf concerten in Duitsland, Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en Amerika. De meest bijzondere ervaringen zijn voor Joost de concerten in de Dom van Keulen en de St. Eustache in Parijs.