'Zo cool kan blaasmuziek zijn'

WOUDENBERG In een goed gevulde zaal van het kerkeklijk centrum de Voorhof in Woudenberg vond dinsdagavond 31 mei de tweede editie plaats van het Kids in Concert project. Ouders en andere belangstellenden hoorden en zagen wat de kinderen onder leiding van juf Maaike allemaal ingestudeerd hadden om samen met het Harmonieorkest 'Fidelio' dit allemaal ten uitvoer te brengen.

De afgelopen maanden hadden de kinderen onder leiding van juf Maaike een aantal muzieklessen gevolgd in het kader van de Algemene Muzikale Vorming (AMV). Onder druk van de economische crisis en de gevolgen daarvan zijn muziek en muzieklessen niet zo gauw een vanzelfsprekendheid meer in gezinnen en op scholen. Voor het tweede jaar heeft Harmoniegezelschap 'Fidelio' in samenwerking met Muziekschool Barneveld het Kids in Concert project gelanceerd en gemeend dat kinderen weer in aanraking moeten komen met muziek en het liefst met blaasmuziek. Zelf muziek maken is het leukste wat er is en dat bewezen de kinderen van Groep 5 van de Kon. Julianschool.

Met het stukje Machines lieten de kinderen verschillende ritmes horen op de meest uiteenlopend slagwerkinstrumenten die ze meegenomen hadden. Klarinetiste Petra de Voogd van Fidelio introduceerde op vlotte wijze het zesdelige muzikale verhaal dat over Wieger ging. Een jongen die niet kon kiezen welk instrument hij wilde gaan bespelen; die coole klarinet, die scheurende sax, die indrukwekkende trompet of die vette trombone? Het orkest liet zich van zijn beste kant horen met het aansprekende Frozen en Lord of the Dance met opzwepende ritmes. Zo cool kan blaasmuziek dus zijn.

Na afloop kregen de kinderen uit handen van directeur Arie Esser een echt muziekdiploma en de uitnodiging van Fidelio om vooral eens een blaasinstrument echt te proberen Met het stukje Blaasmuziek is Cool werd deze geslaagde avond afgesloten.